Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Világvége Budapesten és a Dunántúlon! Ítéletidő, jégeső és özönvíz pusztított – Így menekültek az emberek! (Videók)
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 28. (szerda)

Világvége Budapesten és a Dunántúlon! Ítéletidő, jégeső és özönvíz pusztított – Így menekültek az emberek! (Videók)

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 28

Villámárvizek sújtották Zala és Veszprém vármegyét – Alsópáhokon vízeséssé vált a lépcső!

Zala és Veszprém vármegyében is heves esőzések okoztak komoly károkat, több helyen villámárvíz alakult ki. A hirtelen lezúduló csapadék olyan intenzitású volt, hogy a víz néhány perc alatt utakat, pincéket és kerteket öntött el. Az érintett területeken a helyi lakosok kétségbeesetten próbálták menteni értékeiket, miközben a vízszint folyamatosan emelkedett.

Az egyik legmegdöbbentőbb jelenet Alsópáhokon játszódott le, ahol egy lépcső teljesen vízeséssé változott. A közösségi médiában gyorsan terjedtek a felvételek, amelyeken jól látható, ahogy a víz nagy sebességgel zúdul le a lépcsőkön, mintha egy természetes vízesés lenne. Az ilyen villámárvizek rendkívüli veszélyt jelentenek, hiszen a hirtelen érkező áradatokat nehéz előre jelezni, és a helyi infrastruktúra sem mindig képes megbirkózni az ilyen extrém időjárási jelenségekkel.

A helyi hatóságok és katasztrófavédelem azonnal a helyszínre siettek, hogy segítsenek a károk felmérésében és a mentési munkálatokban. A lakosságot arra kérik, hogy fokozottan figyeljenek a meteorológiai előrejelzésekre, és ha szükséges, azonnal hagyják el az érintett területeket. Az ilyen szélsőséges időjárási események rámutatnak a klímaváltozás hatásaira, és arra, hogy mennyire fontos felkészültnek lenni a hirtelen jövő természeti csapásokra.

Az árvízi helyzet továbbra is kritikus, a mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, miközben a lakosság is próbálja visszaállítani a rendet otthonaikban.

Hirdetés
[ ]

Alsónemesapáti vezet, délután készülhet Budapest.

Hangos ébresztőt kapott a Dunántúl nyugati része, több helyen kiadós felhőszakadást hoztak a zivatarok. Nem egy helyen 20-30 milli esett, a legtöbbet Alsónemesapátiban mérte automatánk, 55 mm-t, ami majdnem egyhavi mennyiség.

…………

……………….

-----------

Késő délelőttig esett csapadékmennyiség

Budapest készülhet egy délutáni műsorra,

a középső, északi és keleti tájakon indulnak majd be a zivatarok, és többek közt a fővárosba a dunántúlihoz hasonló, kiadós felhőszakadás jöhet. Csak győzzék elnyelni a csatornák és a súlyosan aszályos földek!

WRF modellünk előrejelzése délutánra

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés