Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat! Ha tejivás után ezeket a tüneteket tapasztalod mindenképpen menj orvoshoz! Itt a lista – vedd komolyan!
Mindenegyben Blog - 2017. október 07. (szombat), 18:54

Vigyázat! Ha tejivás után ezeket a tüneteket tapasztalod mindenképpen menj orvoshoz! Itt a lista – vedd komolyan!

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 07

Íme hazánk legmérgezőbb növénye, már virágzik az őszi kikerics! A kecskék és a juhok kis mennyiségben fogyaszthatják leveleit, azonban a mérgező anyagok a tejbe bekerülnek, és még így is súlyos tüneteket okozhatnak az azt fogyasztó embereknél!-írja a Kiskunsági Nemzeti Park közleménye.

Az őszi kikerics (Colchicum autumnale) a kikericsfélék (Colchicaceae) családjába tartozó, nyirkosabb réteken és legelőkön sokszor nagy tömegben termő, augusztus-szeptemberben virító évelő növény. Erősen mérgező.

Hirdetés
[ ]

A növény érett magja (colchici semen) kolhicin nevű alkaloidot és sok zsírosolajat tartalmaz. Veszélyessége miatt (sejtosztódást gátló erős méreg) mára gyógyászati jelentősége csökkent, de heveny köszvényes rohamban ma is alkalmazzák. A kivonatból előállított kolhicint növénytermesztésben (sejtméret-növelő hatása miatt) tömegnövelőként ill. nemesítéshez (mutagén hatása miatt) fajtaváltozatok előállítására használják. Újabban kísérletek folynak a kolhicinnel, mint a rosszindulatú daganatok növekedését késleltető ill. teljesen meg is szüntető szerrel, ám hatásos adagjai általában a normál sejtszaporodást is megállítják, más komoly mellékhatások mellett. Népi gyógyászati célú alkalmazása nem javasolt.

TÜNETEK :

Gyakoribb panaszok, tünetek: Általános panasz Fáradékonyság Rossz közérzet Nyelés fájdalma Nyelési nehezítettség Étvágytalanság Folyadékot félrenyel Rosszul artikuláló beszéd Szavak tagolt kiejtésének zavara és nyelési gyengeség vagy képtelenség

BŐR : Apró bőrvérzések Apró hólyagocskák Hólyagok a kipirult, vörös bőrön Kipirul az ujjak bőre Sápadt a bőre

Fej : Ajkak égő érzése Dünnyögő beszéd Szaglászavar Torok irritáció Torokfájás Torokviszketés Égő fájdalom a szájban Égő érzés a garatban Égő érzés a nyelven Ízérzés csökkenése Beesett az arca Halvány, elfehéredett arc Lepedék van a nyelvén Szív és légzési panaszok Heves szívdobogás érzése Gyorsan ver a szíve Kihagyásokat érez a szívritmusban Szédül, amikor feláll Gyorsan veszi a levegőt Gyorsan, össze-vissza ver a szíve Hasi, emésztési panaszok Hasi fájdalom Hányinger Hányás Hányás az étkezéstől függetlenül Véres hányás Émelygés Fekete széklet Gyakori széklet Gyakori, híg széklet Görcsös, fájdalmas székelés Rohamokban jelentkező hasmenés Vizes hasmenés Véres hasmenés Epigastrialis diszkomfort érzés Deréktáji görcsös fájdalom Diffúz hasi fájdalom Fájdalmas bélgörcsök Görcsös hasi fájdalom Puffadt has Fekete kátrányszerű széklet Hasmenés Véres széklet Fájdalmas vizelés Gyakori vizelési inger Görcsös fájdalom vizelés végén Mentális és viselkedészavarok Erős levertség Közönyösség Fizikális vizsgálatok: Kültakaró Beesett orca Sápadt arcbőr Lepedékes nyelv Sápadt bőr

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés