Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat! Ha bizonyos ideig nem jelenik meg a háziorvosnál, akkor elveszíti az egészségbiztosítását! – mindenkit figyelmeztet a magyar orvosok országos szövetsége!! Itt van, amit az emberek 90%-a sajnos nem tud, pedig életbevágó!
Mindenegyben Blog - 2017. augusztus 11. (péntek), 19:15

Vigyázat! Ha bizonyos ideig nem jelenik meg a háziorvosnál, akkor elveszíti az egészségbiztosítását! – mindenkit figyelmeztet a magyar orvosok országos szövetsége!! Itt van, amit az emberek 90%-a sajnos nem tud, pedig életbevágó!

Hirdetés
Hirdetés
2017 aug 11

VIGYÁZAT! HA BIZONYOS IDEIG NEM JELENIK MEG A HÁZIORVOSNÁL, AKKOR ELVESZÍTI AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSÁT! – MINDENKIT FIGYELMEZTET A MAGYAR ORVOSOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE!! ITT VAN, AMIT AZ MEBEREK 90%-A SAJNOS NEM TUD, PEDIG ÉLETBEVÁGÓ! >>>

FIGYELEM! ILYEN KÖNNYEN BUKHATJA A TB-JÉT! SZINTE SENKI NEM TUD RÓLA, AZÉRT ILYEN VESZÉLYES EZ A TÖRVÉNY!

Friss hír – Ha nem szokott orvoshoz járni könnyen bukhatja TB-jét! – Szinte senki nem tud erről a szabályról, ezért olyan veszélyes!

Hirdetés
[ ]

Rengeteg magyar bukhatja az egészségbiztosítását!

Biztosan sokan nem tudják, de az önkormányzatoknak a feladata a betegek értesítése abban az esetben, ha a házorvos praxisban változás történik az orvos személyét illetően vagy azért, mert máshova megy vagy azért, mert éppenséggel nyugdíjba vonul. Az is érdekes információ, hogy bizonyos időközökben be kell hívniuk a pácienseiket a háziorvosoknak, de ha a beteg nem megy az orvoshoz, akkor nem fizet utána az egészségbiztosító!!!!, erről tájékoztatott Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke.

Ha praxisváltozás történik, akkor azt jelenti, hogy az előző orvos, mint vagyonértékű jogot, eladja vagy átadja a praxisjogot az utódjának. A háziorvosi praxist csak olyan személy veheti át, aki rendelkezik a törvény által szigorúan meghatározott, arra alkalmas jogosultsággal. A joggal együtt az orvos átveszi a praxishoz tartozó betegeket is, ilyenkor a betegek nem választhatnak, mert tulajdonképpen a szolgáltatást veszi át az orvos. Választási lehetősége csak ezután van a betegnek, ha nincs megelégedve az orvos által nyújtott ellátással, akkor változtathat a beteg praxist, de ez is korlátozva van, évente csak egyszer lehet praxist váltani.

A háziorvosi ellátásért az önkormányzat felel, ha a háziorvos személyében változás történik, arról megfelelően kell tájékoztatnia a lakosságot, arról is értesítenie kell, hogy a rendelési időben történt-e változás, ugyanis ezt is az önkormányzatnak kell jóváhagynia. A háziorvosnak egy bemutatkozó lehetőséggel , megoldással kell előállnia, annak érdekében, hogy a praxishoz tartozó lakosság személyesen is megismerhesse.

Hirdetés

Na és itt jön, amit az emberek 90%-a nem tud!

Az is előfordulhat az elnök szerint, hogy egy beteg tünetmentes, így évekig nem megy a háziorvoshoz. Az orvos hívására, viszont meg kell mindenkinek jelennie a korosztályára szabott kötelező szűrővizsgálaton és a státuszfelmérésen, a korosztályára szabott időben és gyakoriságban. Tehát, ha hosszú éveken át nem jelentkezik a személy, azt a háziorvos behívja, Az egészségbiztosító felé kell igazolnia a behívásokat a háziorvosnak, de nem lehet folytatni azoknak a betegeknek a finanszírozását, akiknek nem tudják megújítani a törzskartonját és állapotfelmérését. Ezzel érdekeltté teszik a háziorvost is abban, hogy keresse a betegét.

Korcsoportonként van meghatározva, hogy milyen időszakonként kell látnia a beteget a háziorvosnak. A szabályozás szerint a gyerekeknek állapotfelmérésen évenként kell részt vennie, három évenként a középgenerációnak, míg az idősebb korosztálynak kétévente kell átesnie ilyen felmérésen.

Fontos tudni, hogy háziorvos behívja a körzetéhez tartozó személyeket, de sokan nem veszik komolyan és nem jelennek meg a rendelésen. Ilyenkor a háziorvos nem tudja megújítani a törzskartonját, ezért a páciens kiesik a finanszírozásból, viszont a praxisban ottmarad.

Az egészségbiztosítási pénztár adja a forrást a háziorvosi praxisok működésének fenntartásához, és a bejelentkezett betegek után fizeti ki a biztosító ennek a forrásnak a kétharmad részét. Tehát, ha a személy nem vesz részt szűrővizsgálaton és állapotfelmérésen sem, akkor természetesen az egészségbiztosító a havi és éves díjat nem fizeti ki ez után a páciens után. Szerencsére nem sok ilyen eset fordul elől, de sajnos elsősorban a középgenerációt és a fiatal felnőtt generációt tekintve országos szinten igen rossz irányú tendencia figyelhető meg. Most például elég sokan a betegkártyát sem adják le a háziorvoshoz, arra hivatkoznak, hogy majd , ha panaszuk lesz, csak akkor adják le.

A cikk a  penzcentrum.hu cikke alapján készült.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés