Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vége! Eltörlik az óraátállítást, itt a friss bejelentés!Téli időszámítás lesz az állandó
Mindenegyben Blog - 2024. október 15. (kedd), 09:41

Vége! Eltörlik az óraátállítást, itt a friss bejelentés!Téli időszámítás lesz az állandó

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 15

Ukrajna 2025-től megszünteti az óraátállítást: a téli időszámítás lesz az állandó

Fontos változás előtt áll Ukrajna: 2025-től megszünteti az óraátállítást, és a téli időszámítás lesz az állandó időzóna az országban. A döntés értelmében idén októberben utoljára állítják vissza az órákat, jövő nyártól pedig már nem térnek át a nyári időszámításra. Ez azt jelenti, hogy Ukrajnában egész évben ugyanabban az időzónában maradnak, ezzel megszűnik a szezonális időeltolás.

Hirdetés
[ ]

Hatás a környező országokra, köztük Magyarországra

Az ukrán törvényhozás döntése nemcsak az országon belül, hanem a környező országokban is érezhető változásokat hozhat. Különösen Magyarországra lehet hatással, hiszen Kijev és Budapest időzónája így 2025-től megegyezhet, ami jelentős hatást gyakorolhat a kereskedelemre, a turizmusra és a közlekedési menetrendekre. A regionális együttműködés is egyszerűsödhet, hiszen a két ország közötti időbeli eltérés megszűnik.

Az Európai Unió is fontolgatja az óraátállítás eltörlését

Az óraátállítás eltörlése nemcsak Ukrajna saját döntése, hanem egy régóta fennálló vitát is érint az Európai Unióban. Már 2019-ben megszavazta az Európai Parlament az óraátállítás eltörlését, azonban az egyes tagállamoknak önállóan kell dönteniük arról, hogy téli vagy nyári időszámítást választanak állandónak. Az elmúlt években a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború miatt a kérdés háttérbe szorult, így a végleges döntés még várat magára.

Magyarország még nem döntött

Magyarországon az óraátállítással kapcsolatos vélemények megosztottak. Egyesek a téli időszámítást részesítik előnyben, míg mások inkább a nyári időszámítást tartanák meg. A magyar kormány eddig nem hozott hivatalos döntést az ügyben, így az ország továbbra is az Európai Unió egységes szabályozását követi. Ez azt jelenti, hogy 2024-ben is visszaállítjuk az órákat október utolsó vasárnapján, amely idén október 27-re esik.

Az óraátállítás eltörlése praktikus megoldás lehetne sokak számára, mivel számos tanulmány mutatott rá, hogy az óraátállítás hatással van az emberek egészségére és életminőségére. Az Európai Unióban és Magyarországon azonban még várat magára a végleges döntés.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés