Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Váratlan örömhír a magyar nyugdíjasoknak:Két nyugdíj összege is emelkedik decemberben
Mindenegyben Blog - 2024. október 25. (péntek), 08:25

Váratlan örömhír a magyar nyugdíjasoknak:Két nyugdíj összege is emelkedik decemberben

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 25

Decemberben két jelentős nyugdíjtípus emelkedése várható Magyarországon. A rokkantsági járadék és az időskorúak járadéka is magasabb összeggel kerül kifizetésre. A rokkantsági járadék havi összege 58 830 forintra emelkedik, míg az időskorúak járadéka is növekedni fog, az új összeg 34 755 és 55 170 forint között mozoghat, attól függően, hogy valaki egyedülállóként vagy házastárssal rendelkezik jogosultsággal.

Ez a nyugdíjemelés része annak az éves nyugdíjkorrekciónak, amely az inflációs változásokhoz igazodik. A nyugdíjemelések célja, hogy segítsenek az időseknek fenntartani vásárlóerejüket az emelkedő megélhetési költségek mellett​

Ez az intézkedés különösen fontos azok számára, akik a legalacsonyabb juttatásokból élnek, és így jelentős könnyebbséget nyújthat számukra a mindennapokban.

Hirdetés
[ ]

13. havi nyugdíj 2024-2025: Pontos összegek és kilátások

A 13. havi nyugdíj 2024-ben és 2025-ben is kifizetésre kerül Magyarországon, amely a nyugdíjasok számára jelentős anyagi segítséget nyújt. Ez a juttatás egy teljes havi nyugdíjjal megegyező összeg, ami automatikusan jár minden jogosultnak, így nem kell külön igényelni.

Kik jogosultak a 13. havi nyugdíjra?

A 13. havi nyugdíjat minden nyugdíjas megkapja, ideértve:

  • Az öregségi nyugdíjasokat
  • A rokkantsági és rehabilitációs ellátásban részesülőket
  • Az özvegyi nyugdíjban részesülőket
  • A mezőgazdasági nyugdíjasokat is.

Mekkora összeg várható?

2024 februárjában a nyugdíjasok megkapják a teljes havi nyugdíj összegével megegyező 13. havi juttatást. Az átlagnyugdíj jelenleg 200 000 forint körül mozog, így a legtöbb nyugdíjas nagyjából ennek megfelelő összegre számíthat pluszban​

Hirdetés

Adó Online

. Természetesen ez az összeg mindenkinél a saját havi nyugdíja alapján változik. Például, aki havi 150 000 forint nyugdíjat kap, annak a 13. havi nyugdíj is ennyit tesz ki.

Inflációhoz igazított emelések

Az elmúlt években az infláció hatására a nyugdíjak rendszeresen emelkedtek, így 2024-ben és 2025-ben is várható nyugdíjemelés. Az inflációs rátától függően ez az emelés biztosítja, hogy a 13. havi nyugdíj összege is emelkedjen. 2024-ben például a nyugdíjemelés mértéke 6-7% körül alakulhat, ami tovább növeli a juttatás összegét.

Kifizetés időpontja

A kormány az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is februárban tervezi a 13. havi nyugdíj kifizetését. Ez az időszak különösen előnyös lehet a nyugdíjasok számára, hiszen a hideg téli hónapokban jelentős pluszköltségeket (pl. fűtési számlák) kell fedezniük.

Összegzés

A 13. havi nyugdíj 2024-ben és 2025-ben is fontos támogatást jelent a magyar nyugdíjasok számára. Az átlagos nyugdíjasok várhatóan 150 000-200 000 forintos összeggel gazdagodnak, ami nagyban segíti őket az év eleji kiadások fedezésében. Az infláció miatt a nyugdíjak és így a 13. havi juttatás összege is emelkedni fog, ami tovább növeli a juttatás vásárlóerejét

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés