Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ÚJRA KESERŰ FORDULATOT VESZ A JÁRVÁNY? Megint bevezetik a 2 órás vásárlási idősávot??? MAGA A miniszter jelentette be a hivatalos hírt :
Mindenegyben Blog - 2021. február 01. (hétfő), 09:36

ÚJRA KESERŰ FORDULATOT VESZ A JÁRVÁNY? Megint bevezetik a 2 órás vásárlási idősávot??? MAGA A miniszter jelentette be a hivatalos hírt : (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 01

Pár perce jött a hír! ISMÉT bevezetik az idősek vásárlási sávját?! Válaszolt az illetékes az ügyben!

A jelenlegi járványügyi intézkedések február 1-jéig vannak hatályban, a kormány jövő héten fogja ezeket felülvizsgálni, de amíg a koronavírus terjedésében lényeges csökkenés nem tapasztalható, vagy amíg a tömeges oltás el nem indítható, addig érdemi változás nem várható enyhítés – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Arra az újságírói kérdésre, hogy tervezi-e a kormány az idősáv újbóli bevezetését a boltokban, Gulyás Gergely elmondta, nem érkezett ilyen ajánlás, tehát a kérdés nem aktuális.-írta meg a startlap.hu.

Hirdetés
[ ]

A még tavaly visszavont vásárlási idősáv, sok feszültséget generált az emberekben. Akkor Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy az idősáv feloldása gordiuszi csomót vágott át. Annak ellenére, hogy sok kellemetlenséget okozott, meglehet hogy még szerepet kaphat a védekezésben ez az intézkedés. Több országban jelenleg is működik ez a rendszer, amelyben a csúcsidőszakon kívül a vásárlótereket csak idősek látogathatják, és az ő létszámuk is korlátozott.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma. Ezért a jelenlegi védelmi intézkedések fenntartása és betartása továbbra is fontos. A kormány e heti ülésén várhatóan a korlátozások meghosszabbításáról dönt.

Hirdetés

A Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzés lassú és kevés oltóanyag is érkezik. A kormány számításai szerint, ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország, akkor szeptember végénél előbb nem lehetne feloldani a korlátozásokat.

Mivel Európában nincs elég oltóanyag, ezért minden biztonságos és hatásos vakcina beszerzésére szükség van a lakosság mielőbbi oltásához és a korlátozások mielőbbi feloldásához. Szijjártó Péter külügyminiszter Oroszországban megállapodott egymillió ember oltására elég Szputnyik V. vakcina beszerzéséről, amelyet a magyar hatóság az AstraZeneca-vakcinával együtt már engedélyezett. A kínai Sinopharm vakcináról is zajlik a tárgyalás és a hatósági vizsgálat. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.

Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. A két gyártótól eddig összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (5 db Pfizer-szállítmány és 1 db Moderna-szállítmány).

Újabb Pfizer-vakcina szállítmányok érkeznek hétfőn és kedden, a két napon összesen 36 270 ember oltására elég oltóanyag érkezik. Hétfőn 11 115 ember oltásához elég vakcinát szállítanak 4 oltópontra, kedden 25 155 ember oltásához elég oltóanyagot szállítanak 20 oltópontra.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés