Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ÚJ! Ez MÁTÓL minden magyar állampolgárnak INGYENES! Óriási segítség lesz MINDENKINEK! ITT juthatsz hozzá:
Mindenegyben Blog - 2020. január 29. (szerda), 17:43

ÚJ! Ez MÁTÓL minden magyar állampolgárnak INGYENES! Óriási segítség lesz MINDENKINEK! ITT juthatsz hozzá: (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jan 29

Új okostelefon-alkalmazások életeket menthetnek Magyarországon

Az egyre fejlettebb okostelefonokra gyártott applikációk körében a hasznos és a szórakoztató alkalmazások mellett elterjedt egy új kategória, ami az életmentésre fókuszál. Magyarországon már több közbiztonsági projekt is elérhető a bajbajutottak védelmére, melyekkel megelőzhető lehet a tragédia.

Két új, magyarországi applikáció is emberéleteket menthet a hétköznapokban. Az ÉletMentő elnevezésű alkalmazást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) csütörtökön jelentette be. Az applikáció célja, hogy a gyorsabb segélyhívás mellett megkönnyítse a mentők munkáját az elsősegélynyújtásban.

Hirdetés
[ ]

A Kezedben a biztonságod nevű alkalmazást pedig a bajbajutottak és családtagjaik, valamint a rendőrség összekapcsolására tervezték, bár utóbbi még csak Pécsen üzemel.

Könnyebben riaszthatók a családtagok és a rendőrség egy esetleges támadás esetén

„A rendszer működését a Pécsi Rendőrkapitánysággal egyeztetve alakítottuk ki. A felhasználóknak csak egy teljesen ingyenes applikációt kell letölteniük, amit egy alig kétperces regisztráció után már használatba is vehetnek. Az esetleges riasztásokat egy diszpécserközpontban fogadják, ahol egy térképes felületen látható a bajbakerült pontos helyzete és elérhetősége” – mondta Rózsavölgyi Péter, a Kezedben a biztonságod alkalmazás ügyvezetője a hirado.hu-nak

Hozzátette: a riasztásokat a rendőrség által meghatározott szabályrendszer lépéseivel ellenőrzik, és az olyanokat, melyeknél felmerül a gyanú, hogy tényleg rendőri intézkedést igényelnek, továbbítják a kapitányságra.

Azokban a városokban is hasznos lehet az alkalmazás, ahol még nem épült ki hozzá diszpécserhálózat, mivel a családtagokat és barátokat „kísérőként” hozzá lehet adni a készülék figyeléséhez, így a vészjelzést minden hozzátartozó megkapja, és ezáltal a rendőrség is több személy telefonjáról értesíthető.

Az applikációt a helymeghatározás mellett olyan funkciók egészítik ki, mint a hangos riasztás – mely a támadó elijesztésére szolgál –, a gyors riasztás, valamint a családtagok értesítése.

Gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb

„Az alkalmazás lényege, hogy ha megtámadnak valakit, vagy fenyegetve érzi magát, akkor telefonhívás nélkül tud segítséget kérni. A riasztás pár másodpercen belül eljut a szeretteihez és akár a rendőrséghez is a pontos helyzetével együtt” – magyarázta Rózsavölgyi Péter, aki azt is kiemelte, hogy

a 112-re befutó hívások mindig a bajbajutott helyének meghatározásával kezdődnek, amivel súlyos percek telhetnek el.A riasztások kezelésére egyelőre csak Pécsen fejlesztettek ki hálózatot, a téves segélykérések szűrését a városban diszpécser hálózattal végzik.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés