Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Tragédia : összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része, egy diák meghalt!
Mindenegyben Blog - 2023. december 19. (kedd), 13:08

Tragédia : összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része, egy diák meghalt! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 dec 19

Elhunyt egy 17 éves diák, miután leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy részlete - számolt be a Transtelex. A fiút a törmelékek közül kellett kimenteni, a mentőalakulatok egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteniük. Továbbá három lány is megsérült az eseményben, közülük egyiknek a gerince súlyosan megsérült, őt a marosvásárhelyi klinikára szállították. Egy másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, a helyszíni vizsgálatokat pedig már befejezték.

A Transtelex korábbi tudósítása alapján a baleset hétfő délután történt Hargita megyében, a Székelyudvarhelyen található Tamási Áron Gimnázium kollégiumánál. A tűzoltóság jelentése szerint körülbelül 200 négyzetméternyi falomlás történt.

Az első kimentett személy még eszméleténél volt, amikor eltávolították a romok alól, a másodikat pedig félájultan adták át a mentőknek. A Hargita Népe információi szerint kulcscsont- és felsővégtag-törés gyanújával szállították kórházba.

A harmadik sérült állapota kritikus, szívműködése megállt, tíz percen át harcoltak a mentők az életéért, végül sikerült újraindítaniuk a szívét, és jelenleg a székelyudvarhelyi kórházban kezelik. A helyi sajtó jelentései szerint az illető állapota válságos, gerincsérülést szenvedett, és hamarosan a marosvásárhelyi kórházba szállítják. Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi városháza sajtószóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a sérült jelenleg kómában van. Az érintettek 15 és 17 év közötti korosztályba tartoznak.

Hirdetés
[ ]

A helyszínen jelen lévő rendőrség, mentőszolgálat és tűzoltóság mindenkit távol tart az épület romjaitól. A tűzoltók speciális mentőautót is hoztak, amely a roncsok közül való mentéshez szükséges eszközökkel van felszerelve. A Hargita Népe információi szerint a romok alatt rekedt sérülteket mentőkutyák is segítenek felkutatni. Az Agerpres információi szerint a mentőalakulatot hegyimentők is erősítik. Fekete Örs, a Hargita megyei Salvamont vezetője a hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a kutatáshoz drónt és hőkamerát is használnak, bár a rengeteg törmelék megnehezíti a munkájukat.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés