Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
TELEKOM, TELENOR, VODAFONE ÜGYFELEK FIGYELEM! A SZOLGÁLTATÓK FIGYELMEZTETNEK! KÉTSZER ANNYI LESZ A TELEFONSZÁMLÁJA HA EZT TESZI!
Mindenegyben Blog - 2021. augusztus 19. (csütörtök), 08:56

TELEKOM, TELENOR, VODAFONE ÜGYFELEK FIGYELEM! A SZOLGÁLTATÓK FIGYELMEZTETNEK! KÉTSZER ANNYI LESZ A TELEFONSZÁMLÁJA HA EZT TESZI! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 aug 19

TELEKOM, TELENOR, VODAFONE ÜGYFELEK FIGYELEM!  A SZOLGÁLTATÓK FIGYELMEZTETNEK! KÉTSZER ANNYI LESZ A TELEFONSZÁMLÁJA HA EZT TESZI!

Hirdetés
[ ]

Több eszközük is van a távközlési szolgáltatóknak arra, hogy a roamingdíjak júniusi megszűnése után kiszűrjék a visszaélésszerű roaming-használatot, a konkrét módszertan és a részletek kimunkálása azonban még folyamatban van – derül ki az MTI által megkérdezett szolgáltatók válaszaiból.A roamingdíjak folyamatosan és jelentősen csökkentek az elmúlt években, június 15. után pedig megszűntek a kiskereskedelmi többletdíjak, az Európai Bizottság ehhez kapcsolódó, a visszaélésszerű roaming-használat megakadályozására hozott rendelete január 6-án lépett életbe. A múlt héten pedig az Európai Unió intézményeinek tárgyalói megegyeztek a roamingdíjak június 15-től érvényes nagykereskedelmi árairól is.

A Telenor felidézte: nem rendeltetésszerű használatnak minősül, amikor az előfizető többet tartózkodik, és többet használja a telefonját az Európai Unió egyéb tagállamaiban, mint Magyarországon. A szolgáltató a visszaélésszerű használat kiszűrésére a gördülő 4 hónapos periódusban folyamatosan figyelemmel kíséri az ügyfelek roaming és hazai forgalmát. Emellett úgynevezett objektív indikátorok alkalmazására is lehetőség van, melyekkel például kiszűrhető, ha egy ügyfél kártyája hosszabb időn keresztül inaktív állapotban van Magyarországon, míg EU roaming során intenzív használatban. A több SIM-kártya időszakos használatával visszaélni próbálókat is lehetőség lesz kiszűrni, a konkrét módszertan és a részletek – így például a bekérhető bizonyítékok listájának – kialakítása viszont még folyamatban van – hangsúlyozta a cég.

A hatályos rendelet szerint annyi bizonyos, hogy ha a vizsgált periódus alatt visszaélést vagy nem rendeltetésszerű használatot tapasztal a Telenor, akkor sms-ben tájékoztatja az ügyfelet, hogy két héten belül változtasson fogyasztási szokásain (tartózkodjon és/vagy forgalmazzon többet magyarországi hálózaton), ellenkező esetben többletdíjat terhelhet a használat után.

A szolgáltató felhívta a figyelmet arra is, hogy az európai roaming szabályozás nem vonatkozik az úgynevezett alternatív roaming tarifákra, tehát ha az előfizetőnek van bármilyen EU-ra vonatkozó roaming szolgáltatása, vagy a tarifájába beépítve található ilyen, akkor a díjazás az EU roaming szabályozástól eltér. Ezen ügyfeleket a szolgáltatóknak értesíteniük kell a 2017. június 15. után alkalmazott európai roaming szabályozásban foglalt díjakról. Ha az előfizető megerősíti, hogy az alternatív roaming tarifáját kívánja fenntartani, akkor azt alkalmazzák június 15-e után is az európai barangolásai során.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés