Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szörnyű hír érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres bajnokunkat
Mindenegyben Blog - 2024. október 13. (vasárnap), 06:08

Szörnyű hír érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres bajnokunkat

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 13

Elhunyt Králik Judit, a DVTK legendás kosárlabdázója

Szomorú hír érkezett a magyar kosárlabda világából: Králik Judit, a DVTK egykori kiváló játékosa és kosárlabdaedző 56 évesen elhunyt. Králik Judit a diósgyőriek első Magyar Kupa-győztes, illetve bajnoki ezüstérmes csapatának meghatározó tagja volt, aki élete végéig hű maradt a sporthoz, és edzőként is átadta tudását a következő generációnak. Temetése 2024. október 18-án lesz Miskolcon, a Diósgyőri katolikus temetőben.

Králik Judit sportkarrierje Miskolcon kezdődött, de fiatalon a Kecskeméti SC-hez igazolt, majd 1988 nyarán tért vissza a DVTK élvonalbeli csapatához. Öt éven át volt a piros-fehérek játékosa, ez alatt az idő alatt meghatározó szerepe volt a DVTK történelmi sikereiben. Az 1991/92-es évadban tagja volt annak a csapatnak, amely először játszhatott bajnoki aranyéremért, és végül ezüstérmes lett. A következő szezonban a DVTK-val Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, majd egy bronzérmet is szerzett a bajnokságban.

A diósgyőri évek után Králik Judit 1993-ban a KSC Szekszárdhoz igazolt, majd edzőként folytatta pályafutását. Az utóbbi években a Budafoki KK utánpótlásában dolgozott, ahol sok fiatal kosárlabdázó fejlődését segítette. Szakértelme és elhivatottsága révén jelentős nyomot hagyott a magyar kosárlabda utánpótlás-nevelésében is.

Králik Judit családjában is nagy szerepet játszott a sport: férje, ifjabb Temesvári Miklós, korábbi labdarúgó, a DVTK másodosztályú csapatának volt tagja, míg apósát, Temesvári Miklóst, a diósgyőri labdarúgócsapat edzőjeként ismerték. Három gyermeke közül a nagyobbik fiú, Temesvári Attila, jelenleg a Nyíregyháza SFC NB I-es labdarúgócsapatának játékosa.

Králik Judit emléke a DVTK és a magyar kosárlabda történetében örökké élni fog. Játékosként és edzőként is példakép volt, aki hittel és elhivatottsággal állt a sport szolgálatában. A családja, a barátai, a sporttársai és mindazok, akiket inspirált, emlékezni fognak rá, és tisztelettel gondolnak vissza mindarra, amit Judit a sportért tett.

Nyugodjék békében, Králik Judit!

Kapcsolódó cikkünk
Most érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres bajnokunkat

 

Elhunyt Sáth Sándor, a magyar asztalitenisz legendás alakja

92 éves korában elhunyt...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés