Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szenzációs hír! EZZEL A JOGSZABÁLLYAL TÖBB SZÁZEZER magyar kap nem várt pénzt a BANKSZÁMLÁJÁRA!!! Sokan 200 ezer forint körüli összegrA számíthatnak!
Mindenegyben Blog - 2020. május 12. (kedd), 09:20

Szenzációs hír! EZZEL A JOGSZABÁLLYAL TÖBB SZÁZEZER magyar kap nem várt pénzt a BANKSZÁMLÁJÁRA!!! Sokan 200 ezer forint körüli összegrA számíthatnak! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 12

Nem száll el az utasok pénze, visszajár a repülőjegy ára

A koronavírus-járvány következtében március közepe után szinte teljesen leállt a polgári légi közlekedés. A kijárási korlátozások bevezetése után több millió utas pénze ragadt bent a légitársaságoknál, miután törölték járatukat. Az utazási szigorítások előtt előfordult, hogy azért töröltek járatokat, mert nem volt elég utas. A megkérdezett szakértő szerint az utasoknak jár a törölt járatok után a pénzvisszatérítés.

Hirdetés
[ ]

AJÁNLÓ: Végig az orrunk előtt volt? ITT a megoldás a koronavírusra? Tovább olvasom a cikket! >>

Egy uniós jogszabály (261/2004 EK rendelet) 250 eurótól 600 euróig terjedő kártérítést ír elő távolságtól függően azokban az esetekben, amikor a légitársaság hibája miatt késik vagy törölnek egy járatot. A három órát meghaladó késés után járó kompenzáció mértéke nem függ a repülőjegy árától, és független attól, hogy fapadossal vagy éppen első osztályon utazunk.

AJÁNLÓ:Hamar JÖN A JÚNIUSI CSALÁD PÓTLÉK! Íme a hivatalos időpontok : Tovább olvasom a cikket >>Még a koronavírus-járvány előtt sem ismerték az utasok a jogaikat, és így sokan nem is nyújtottak be kárigényt késések esetén. A légitársaságok pedig értelemszerűen nem verték nagydobra a kártérítési lehetőségeket, és sok esetben csak nehezen sikerült őket fizetésre bírni.

Az utasok jogainak képviseletére és a követeléseik érvényesítésére több cég is alakult az elmúlt években. Magyarországon az egyik ilyen a Flight Refund, amelynek szóvivője, Bolyó Anikó a hirado.hu-nak felvázolta a koronavírus-helyzetben fontos tudnivalókat.

Most jellemzően nem csak kártérítéses eseteken dolgoznak, hanem a repülőjegyárat próbálják visszaszerezni az utasok számára. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hozzájuk fordulók számában jelentős növekedés volt tapasztalható. Kiemelte, hogy

a koronavírus miatti járattörlések rendkívüli körülménynek (vis maior) számítanak,ezért a légitársaságokat ebben az esetben nem terheli kártérítési kötelezettség, viszont kötelesek az utas igényei szerint vagy visszatéríteni a viteldíjat, vagy felajánlani egy alternatív útvonalat.

Az Európai Bizottság március 18-án bejelentette, hogy a járványt és a visszaszorítását célzó intézkedéseket rendkívüli körülménynek kell tekinteni. Alapvetően kártérítés akkor illeti meg az utast, ha a légitársaság nem értesítette a járattörlésről legalább 14 nappal a menetrend szerinti indulás előtt. Ilyen esetekben, ha kártérítést kér, a légitársaságnak kell bizonyítania, hogy megfelelő időben szólt a változásról.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés