Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
SÚLYOS RIASZTÁST adtak ki a HATÓSÁGOK! Ha idén nyáron akarsz még fagyizni, akkor erről tudnod kell! Komoly figyelmeztetést adtak ki!
Mindenegyben Blog - 2020. május 10. (vasárnap), 21:16

SÚLYOS RIASZTÁST adtak ki a HATÓSÁGOK! Ha idén nyáron akarsz még fagyizni, akkor erről tudnod kell! Komoly figyelmeztetést adtak ki! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 10

Találkoztál már olyan fagyizóval, ahol a remek látvány ellenére csupán egy hatalmas adag íztelen színes “fagyit” kaptál?! Ha még nem volt ilyen élményben részed, akkor jobb, ha elkerülöd a csalódást. Mutatjuk, hogyan ismerheted fel a silány minőségű fagyikat.

Egyre nagyobb problémát jelent a magyar cukrászoknak az úgynevezett “albán jelenség” – ami röviden annyit takar, hogy számos helyen gyenge minőségű alapanyagokból rossz fagylaltot készítenek és mi meg persze megvesszük, mert nagy adagot kapunk olcsón.

A témával a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét kerestük meg, akiktől nagyon rövid időn belül az ország különböző pontjairól 5 felháborodott cukrász válaszát is megkaptuk. A cukrászok szinte azonos véleményen voltak, vagyis úgy gondolják, hogy az albán fagyizók tisztességtelen piaci magatartásukkal hatalmas anyagi és erkölcsi károkat okoznak közvetlenül a magyar fagylaltos társadalomnak, közvetetten pedig minden vásárlójuknak és az egész magyar gazdaságnak.

Hirdetés
[ ]

ITT  A KÖZLEMÉNY  Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete adott ki FAGYIZNI VÁGYÓKNAK  : -:

MI VELÜK A GOND?

Az albán fagyizók általában szakmai háttér és végezettség nélkül dolgoznak, sokszor ellenőrizetlenül – például éjszakai fagyasztással. A legtöbbször pedig persze a tulajdonosi háttér is tisztázatlan.

Személyes tapasztalatom, hogy környékünkön van olyan közöttük, akinek köztartozása meghaladja a 100 millió forintot, mégis sorban nyithatja az új üzleteket

– meséli az egyik megkérdezett cukrász.

A fagylaltokban stabilizátoroknak és emulgátoroknak többszörösét használják fel. Emellett silány alapanyagokkal dolgoznak, a vendégek nem igazán kapnak itt mást, mint: festékeket, aromákat, savót, soványtejport, minimális természetes alapanyagot és rengeteg levegőt.

A jelenséget akár vattacukor-effektusnak is nevezhetnénk, ugyanis a jó minőségű fagylaltba a fagyasztás során maximum 30-35 százalék a levegő, a szóban forgó fagylaltoknál azonban nem ritka a 100 százalékos térfogatnövelés sem, vagyis gyakorlatilag levegőt adnak el nekünk.

MIÉRT TEHETIK EZT MEG?

Éppen emiatt a Magyar Cukrászok Ipartestülete szerint az élelmiszertörvény változtatása lenne szükség, ennek érdekében pedig már dolgoznak is egy ajánláson, amit a kormány elé szeretnének terjeszteni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés