Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Suhajda Szilárd Felesége Könnyek Között: Így Emlékezik Férje Halálának Évfordulóján
Mindenegyben Blog - 2024. május 27. (hétfő), 11:25

Suhajda Szilárd Felesége Könnyek Között: Így Emlékezik Férje Halálának Évfordulóján (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 máj 27

### Suhajda Szilárd Emlékezete: A Mount Everest Tragédiája

#### A Keresőakció Története

Hirdetés
[ ]

Tavaly május végén a legjobb nepáli hegyivezetőkből álló keresőcsapat emberfeletti munkát végzett, hogy megtalálják Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Annak ellenére, hogy órákon át kutattak a Hillary-lépcső környékén, ahol a hegymászót utoljára életben látták, a keresés sajnos eredménytelen maradt. A serpák többször fel-alá másztak az Everest 8750 méteres és 8848 méteres csúcsa között, de nem találták Szilárd nyomát.

#### Az Utolsó Jelentések

A hazai háttércsapat május 25-én kora este értesült arról, hogy egy másik expedíció serpája reggel körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában látta Szilárdot. A hegymászó életjeleket mutatott, de fagyási sérülések és vélhetően magashegyi betegség jelei látszottak rajta. Szilárd nem kapcsolódott a rögzített kötélhez, és a mászóúttól távolabb feküdt. Ezen információk birtokában Legindi Tímea, az expedíció kommunikációs felelőse és Szilárd felesége, azonnal megkezdte a mentés szervezését. Megállapodott a nepáli ügynökséggel, hogy május 26-án reggel helikopterrel próbálják felderíteni a helyzetet. Három profi serpa indult Szilárd megmentésére, akiket a neves olasz hegymászó és helikopterpilóta, Simone Moro szállított a 2-es táborba. Május 27-én hajnalban a serpák elérték azt a helyet, ahol Szilárdot utoljára látták.

#### A Keresés és a Feladás

A kijelölt helyen Suhajda Szilárdot nem találták, ezért szisztematikusan átkutatták a területet. Először a csúcsig másztak fel, majd visszatértek a Hillary-lépcsőhöz, amelynek környékét alaposan átvizsgálták. A serpák minden lehetséges esésvonalat átnéztek az úttól jobbra és balra, a nepáli és tibeti oldalon is, de eredménytelenül. A háttércsapattal egyeztetve végül úgy döntöttek, hogy a keresést berekesztik. Május 28-án egy utolsó helikopteres repülést végeztek a hegy 2-es tábor feletti oldalának átkutatására.

#### Suhajda Szilárd Hegymászó Karrierje

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt, aki pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók támogatása nélkül tűzte ki célul a Föld legmagasabb pontjainak elérését. 2014-ben megmászta a 8051 méteres Broad Peaket, 2019-ben első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t, majd 2022-ben a 8516 méteres Lhocét. A Mount Everesten elért 8795 méteres magassággal Szilárd a magyarok közül a legmagasabbra jutott palack és serpák nélkül.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés