Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
– Sokkoló hírt kaptunk reggelre – Fia jelentette be, hogy meghalt a magyarok közkedvelt színésze
Mindenegyben Blog - 2024. október 03. (csütörtök), 05:04

– Sokkoló hírt kaptunk reggelre – Fia jelentette be, hogy meghalt a magyarok közkedvelt színésze

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 03

Feketébe borult az ország: elhunyt a közkedvelt színész, John Amos, 84 éves korában. A szomorú hírt fia, Kelly Christopher Amos jelentette be a nyilvánosságnak, mély gyásszal közölve, hogy édesapja „átváltozott”.

John Amos-t a magyar közönség leginkább a „Good Times” című sorozatban nyújtott felejthetetlen alakításáról ismerhette, valamint az 1977-es „A Gyökerek” minisorozatban játszott idősebb Kunta Kinte szerepéről, amiért Emmy-jelölést is kapott. Szerepei révén sokak számára olyan karakterré vált, akit a televíziós apjukként szerettek.

Hirdetés
[ ]

Karrierje előtt Amos sportolóként kezdte pályafutását, amerikai futballt játszott a Coloradói Állami Egyetemen, majd rövid ideig a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs csapataiban is kipróbálta magát. Miután elhagyta a sportot, a szórakoztatóiparban talált új célokat, ami a Mary Tyler Moore Show-ban kapott szereppel indult be igazán.

Az 1977-es „A Gyökerek” minisorozat azonban hozta meg számára az igazi elismerést, az idős Kunta Kinte szerepéért kapott Emmy-jelölésével. Emellett a filmes karrierjében is maradandót alkotott, például az „Amerikába jöttem” című vígjátékban, ahol egy gyorsétterem vezetőjeként tűnt fel.

Hirdetés

Fia szívszorító szavakkal emlékezett meg róla: „Aranyszívű ember volt... és szerette őt az egész világ. Apám jó életet élt. Az öröksége tovább él a televízióban és a filmjeiben.”

John Amos emlékezetes alakításaival örökre nyomot hagyott a tévéképernyőkön és a filmvásznon, így az emberek szívében továbbra is élni fog.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés