Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott
Mindenegyben Blog - 2020. január 25. (szombat), 22:57

Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jan 25

Rosszabbul érzik magukat a magyar tinik, mint négy éve: egyre kevesebben étkeznek egészségesen, fáradtak és ingerlékenyebbek – nagyjából ez olvasható ki az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán végzett kutatásból, melyet a 444. hu ismertetett.

A szakemberek közel hatezer tizenéves diákot kérdeztek meg arról, mit szeretnek enni, mennyit mozognak, valamint mennyire depresszív a hangulatuk. A válaszok tekintetében úgy tűnik, ideje elgondolkodni azon, hogyan segíthetjük őket hatékonyabban fejlődésük és tanulásuk során. Sokkoló adat, hogy a gyerekek 24 százaléka azt mondta, eszébe jutott már az öngyilkosság is.

A kutatás szerint 2014-hez képest nem állunk valami fényesen gyümölcs- és zöldségfronton, ráadásul a diákok 48 százaléka helyett már csak 42 százaléka szokott minden tanítási napon rendesen reggelizni. Bár a kamaszok továbbra is naponta legalább 60 percet mozognak, ez csupán azért van így, mert a lányok adatai javultak, míg a fiúké visszaestek. Jó hír lenne az is, hogy ma már nem kedvelik annyira a különböző nasikat, de sajnos, mint kiderült, hat százalékkal nőtt a túlsúlyosak aránya.

Kappéterné Meszlényi Erika vitamindús, egészséges vacsorával próbálja kompenzálni gyermekei iskolai fáradtságát, s ez mindenképpen javít a hangulatukon. /Fotó: Fuszek Gábor

Ami azonban még ennél is aggasztóbb, hogy egyre rosszabbul érzik magukat a bőrükben a tizenévesek. Az ötödikesek harmada panaszkodik arra, hogy hetente többször fáradtnak érzi magát, de az idősebb korosztály sem tudja kipihenni magát megfelelően.

Kappéterné Meszlényi Erika (41) azt tapasztalja, gyermekeit leginkább a heti öt tesióra fárasztja le, de nem könnyű a különórák mellett a házit is megcsinálni. Hetedik osztályos kamasz fiánál úgy látja, egész évben kemény tempót diktál neki az iskola, különösen az év végéhez közeledve.

– Az első hét még laza, aztán bele is csapnak a lecsóba. A téli és nyári szünetben van esélyük csak a pihenésre. Függetlenül azonban attól, hogy nagyon fáradtak, igyekszünk legalább egészségesen táplálkozni, s nem elhanyagolni a különórákat, a fiam esetében a gitárt, hiszen az egy kis kikapcsolódást jelent számára – árulta el az anyuka.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés