Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Sajnos rossz hír! Ha késve fizeti a csekkeket vagy köztartozása van, akkor pillanatok alatt vihetik a lakását, házát! Itt vannak az új szabályok!
Mindenegyben Blog - 2021. július 13. (kedd), 18:01

Sajnos rossz hír! Ha késve fizeti a csekkeket vagy köztartozása van, akkor pillanatok alatt vihetik a lakását, házát! Itt vannak az új szabályok! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 13

Általános végrehajtási hatósággá válik a jövő évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), így nehezebb lesz kibújni a köztartozások megfizetése alól. Az új szabályok szerint már félmillió forintnál kisebb tartozás esetén is elrendelhető lesz az ingatlan-végrehajtás.

Nehezebb lesz kibújni a köztartozások megfizetése alól a jövő évtől, ugyanis a NAV 2018. január 1-tőláltalános végrehajtási hatósággá válik – áll a Mazars összefoglalójában. Az új szabályok szerint már félmillió forintnál kisebb tartozás esetén is elrendelhető lesz az ingatlan-végrehajtás. A gépkocsi pedig akkor is végrehajtható lesz, ha a házastársi közös vagyonba tartozik. A lefoglalásoknál – ugyanakkor – az adós érdekét szolgálja majd a most bevezetésre kerülő fedezetcsere lehetősége, miképpen az is, hogy egy pár ezer forintos köztartozás miatt nem lehet majd végrehajtást elrendelni. Az új rendelkezések életbe lépésével a végrehajtási eljárást is nehezebb lesz majd akadályozni.

Hirdetés
[ ]

Adóreform: fókuszban az adóvégrehajtás

Az adóeljárási szabályok reformjával párhuzamosan a kormány az adóvégrehajtás szabályait is átalakítja: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az adóhatóság jogkörét jelentősen kiszélesíti, így 2018-tól a NAV általános végrehajtási hatósággá válik. Ez azt jelenti, hogy a jövőben az adótartozások behajtásán túl számtalan további végrehajtási területen válik illetékessé.

„A törvénytervezet a mai szabályrendszeren alapul, de több szempontból átláthatóbb és észrevehetően az eljárások gyorsítása és ésszerűsítése a célja. Az adózóknak ugyanakkor fel kell készülniük kisebb-nagyobb tartalmi változásokra – értékelte a változásokat H. Nagy Dániel, a Mazars senior adómenedzsere.

A NAV új feladatkörében három típusú köztartozás behajtásáért felel majd:

az általa nyilvántartott adó- és vámtartozások behajtásáért,az úgynevezett adók módjára behajtandó köztartozások, illetve2018. január 1-től az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján az egyéb köztartozások behajtásáért.A MAZARS szakértője szerint egyelőre kérdéses, hogy a különleges szakértelmet vagy felszerelést igénylő esetekben mindez miként fog megvalósulni a gyakorlatban. Ami az újdonságokat illeti, az adózóknak a következő változásokra érdemes figyelniük. A jövőben automatikusan végrehajtható okiratnak minősül a NAV javára fizetési kötelezettséget megállapító jogerős bírósági határozat, illetve egyezség is. Így az adóhatóságnak nem kell a végrehajtás érdekében külön határozatot hoznia, sem végrehajtási lap kiállítását kérnie a bíróságtól.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés