Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rusvai: a beoltottak közül legalább 300 ezren védtelenek
Mindenegyben Blog - 2021. július 09. (péntek), 17:53

Rusvai: a beoltottak közül legalább 300 ezren védtelenek (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 09

Oda kellene figyelni azokra, akiket beoltottak, de nem lettek védettek, mert ők és hatóság is hamis biztonságérzetbe ringatják magukat. Ezt a mintegy 300 ezer embert hozzá kellene juttatni egy harmadik adag oltáshoz - mondta Rusvai Miklós virológus, az ATV Start című műsorában.

A teljes lakosságnak már több mint fele megkapta a második adag oltását, kérdés, hogy ez elegendő-e a nyájimmunitás kialakulásához. A virológus szerint ezt a számot mindenképp feljebb kellene tornászni, azonban attól tart, hogy akik eddig nem regisztráltak, azok egyáltalán nem is akarják megkapni az oltást - derül ki a műsorból.

Hirdetés
[ ]

A teljes lakosságból körülbelül 8,5 millióan olthatók, aminek a 80 százaléka 5,8 millió fő, ettől pedig nem vagyunk messze, főleg, ha a fertőzésen átesetteket is hozzáadjuk – mondta Rusvai Miklós.

"Vírusmutációgyár, aki nem oltatja be magát"

A virológus szerint a fő problémát azok jelentik, akik oltottak ugyan, de nem védettek Szerinte nemcsak a Sinopharmmal oltottakról van szó, állítása szerint, akiket AstraZenecával oltottak, azoknál nagyjából 15-20 százaléknál nem alakult ki a védettség.

Hirdetés

„Egy különbség van a két vakcina között: mivel az AstraZeneca vektorvakcina, ezért lehet mondani, hogy ennek ellenére lehet sejtesvédelem, a Sinopharmnál azonban erre elméletileg is kevesebb az esély, mivel az inaktivált vakcinák eleve kevesebb eséllyel adnak sejtesvédelmet, mint a vektorvakcinák” – hivatkozott a múlt heti Videoton vizsgálatokra Rusvai, aki szerint a korosztály ebben az esetben is számít, ugyanis az immunizálhatóság is csökken a korral. Úgy számol, hogy legalább 300 ezer ember érintett lehet, ha összeadjuk ezt a két csoportot.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés