Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint!
Mindenegyben Blog - 2021. május 30. (vasárnap), 08:34

Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 30

Sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire annak gondoltuk - figyelmeztettek a közelmúltban neves szakemberek. Sőt, egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegségek után. Ennek kapcsán a Pénzcentrum most megnézte, mi jellemző a magyarok gyógyszerfogyasztási szokásaira, és mennyit költünk átlagban a gyógyszerekre.

Nemrég arra figyelmeztettek neves szakemberek, hogy sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire annak gondoltuk. A szakértők azt állítják, hogy túl gyakran kapnak a betegek kevésbé hatásos, sőt sokszor inkább ártalmas gyógyszereket. A nagy gyógyszeripari cégeknek ugyanis - a minél nagyobb profit érdekében - óriási befolyása van abban, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekünk.

Hirdetés
[ ]

Egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegségek után. A legnagyobb veszélyben azok lehetnek, akik több orvosságot is szednek párhuzamosan. Ugyanis minél több gyógyszert szed valaki, annál több esély van arra, hogy mellékhatások fognak fellépni. Ezeket a tüneteket azonban félreértelmezhetik az orvosok, amire újabb pirulákat írhatnak fel.

Az ördögi körnek pedig akár halál is lehet a vége.

Egyre több a gyógyszerfüggő itthon

Az elmúlt években nőtt a gyógyszerfüggők száma Magyarországon. Legnagyobb mennyiségben hashajtót, altatókat, nyugtatót és orrcseppet szedünk.

"Becslések szerint 100 ezer hashajtófüggő, 70 ezer altató- és nyugtatófüggő és közel 25 ezer orrcseppfüggő van ma Magyarországon. A növekvő gyógyszerfüggőség egyik oka az internet megjelenése, ahol nemcsak plusz információkat kaphatunk a gyógyszerekről, hanem (többnyire feketén) meg is vásárolhatjuk azokat." - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Zacher Gábor toxikológus.

Konkrétumokat nem lehet mondani, hogy milyen korosztály és melyik nem érintett inkább a gyógyszerfüggőségben, de a szakértő szerint a nyugtatószer és a hashajtó fogyasztása inkább a nőkre jellemző.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés