Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rendkívüli figyelem! Elesett fél Magyarország!Brutális vihar tombol MAGYARORSZÁGON, golflabda méretű jégeső verte össze a környéket!!
Mindenegyben Blog - 2023. június 23. (péntek), 21:28

Rendkívüli figyelem! Elesett fél Magyarország!Brutális vihar tombol MAGYARORSZÁGON, golflabda méretű jégeső verte össze a környéket!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 jún 23

Már jégkárokat okozott a szupercella, pedig teljes kiterjedésében még ide sem ért

Narancssárga riasztás van érvényben, vigyázzunk a kint maradt holmikra. A fullasztó, forró időt országosan heves, viharos záporok szakítják meg. Szupercella csapott le Sopronra és a Mátra vidékére is, ahol diónyi jég hullott. Egyes területeken akár piros riasztást is elrendelhetnek.

Három irányból érkeznek a zivatarok az ország felé. Az első Ausztriából jött be Magyarország területére, de az északi része jelentősen alábbhagyott az utóbbi órákban. Tehát Sopron térségében már nem kell nagy viharra számítani. Viszont az ausztriai viharok déli szárnya, az Őrség déli részén és Zala megyében erős zivatarokat okoz és okozott.

Fotó: OMSZ/met.hu

A harmadik irány a Mátra környéke, ahol még a hidegfront előtt alakultak ki körülbelül 20 perc alatt zivatarok, egyelőre úgy tűnik, az Északi-középhegység vidékén marad.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.06.24. szombat éjfélig

PÉNTEK: HIDEGFRONT, HEVES ZIVATAROK

Hirdetés

Az esti órákban a nyugat felől érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében országszerte egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, köztük (legnagyobb valószínűséggel az ország déli felén) heves zivatarok (akár szupercellák) kialakulása is várható. A zivatarok várhatóan gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, és az esti, éjszakai órákban fokozatosan kelet felé helyeződnek, miközben északnyugat felől stabilizálódik a légkör. A zivatarok várhatóan szombat reggelre északkelet felé távoznak. A zivatarok környezetében nagyméretű jégre (általában ~2-4 cm, helyenként >5 cm is), erősen viharos, károkozó széllökésekre (jellemzően ~60-90 km/h, helyenként >90-100 km/h), illetve felhőszakadásra (>20-50 mm, domborzattól függően akár villámárvízre) is számítani kell.

Az időjárási helyzet, valamint a kritériumok teljesülése esetén főként a déli országrészben van esély a mai nap folyamán a piros riasztás kiadására is.

Cseresznyétől diónyi, golflabdányi méretű jég potyogott a Mátrában.

Hirdetés

SZOMBAT: ELSZÓRTAN ZIVATAROK

Szombaton napközben a Dunától keletre elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az intenzívebb gócokat viharos széllökés (~60-70 km/h), felhőszakadás (lokálisan >20-30 mm), illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.

Ma még főként a középső országrészben és a déli megyékben alakulhat 27 fok felett a középhőmérséklet, máshol 25 fok közeli értékek lehetnek, majd a hidegfront hatására holnaptól már országszerte megszűnnek a magas középhőmérsékleti értékek.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés