Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Pár perce jött a hír:Összeomlik a budapesti baleseti ellátás - Nagyon sokan fognak meghalni
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 30. (hétfő), 09:01

Pár perce jött a hír:Összeomlik a budapesti baleseti ellátás - Nagyon sokan fognak meghalni (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 30

Ha Önt jövő hét keddtől súlyos baleset éri a fővárosban, lényegesen nagyobb eséllyel fog meghalni, mert a kormány hónapok óta semmibe veszi a traumatológusok segélykiáltását. Most lett elegük. 

Hirdetés
[ ]

Október elején felállhat az Országos Baleseti Intézet mind a 68 orvosa, mert a kormány nem teljesíti követeléseiket. Korábban még "csak" az önkéntes túlmunkák visszamondásáról volt szó, de most még inkább elmérgesedni látszik a helyzet. 

A traumatológusok eddig „csak” azt jelezték, hogy az ország mind az 54 traumatológiai ellátóhelyén felmondhatják az önkéntes túlmunkaszerződésüket, ha nem születik megállapodás. Most viszont a Népszava birtokába került egy levél, amelyben az Országos Baleseti Intézet 68 orvosának október 1-i felmondását helyezik kilátásba. Az orvosok szerint az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. 

A traumatológusok júniusban már rendkívüli közgyűlésen hívták fel a figyelmet az összeomlás-közeli állapotokra. Az orvosok őszig adtak ultimátumot a kormánynak: rendezze a finanszírozási gondokat, mert a beavatkozások jelentős részénél az állam által fizetett pénz még a műtétek költségeit sem fedezik, s így egyre több kórház adósodik el reménytelenül. 

A kormány harmadik hónapja válaszra sem méltatja a baleseti sebészek segélykiáltását.  

Holott a szakemberek nem csak asztalt csapkodnak. A Magyar Traumatológusok Társasága költségszámításokkal alátámasztott finanszírozási javaslatot tett le az asztalra. A Népszava úgy értesült, ennek nagy részét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szakértői sem vitatták. Akkor azt ígérték nekik, hogy szeptembertől már ezek szerint az új szabályok szerint finanszírozzák a munkájukat. Ám azóta sem történt az égvilágon semmi. 

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés