Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Otthonában hunyt el a csodálatos magyar színész
Mindenegyben Blog - 2022. január 13. (csütörtök), 22:12

Otthonában hunyt el a csodálatos magyar színész (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 13

Otthonában hunyt el a csodálatos magyar színész

A színpadon már rosszul érezte magát, előadás után otthonában hunyt el a csodálatos magyar színész - Sinkovits Imrére emlékezünk 

Immár húsz éve nincs velünk minden idők egyik legnépszerűbb színésze, Sinkovits Imre, aki halála előtt még eljátszotta szerepét a Csongor és Tünde-előadáson, de a meghajlás után már csak segítséggel tudott bemenni az öltözőbe. Légszomja miatt mentőt hívtak hozzá, és még aznap este örökre lehunyta a szemét.

Hirdetés
[ ]

Felfokozott életet élt, rengeteget dolgozott, és keveset aludt. Elhivatottságában a nagypapája példája lebegett a szeme előtt, aki 48 évesen hét gyerekkel maradt magára, és egyedül nevelte fel őket.

Sinkovits Imre sokáig papnak készült, aztán erdész, kertész, majd orvos szeretett volna lenni, végül rájött, hogy a színpad az ő világa - ott minden lehet. Majd beindult a karrierje.

Azután sem tudták megtörni, miután 1956. október 23-án a Petőfi-szobornál, majd a Parlament elött elszavalta a Nemzeti dalt. Miután a forradalom leverése után nem volt hajlandó önkritikát gyakorolni, elbocsátották a Nemzeti Színháztól. A népszerű színészt nem merték börtönbe zárni, de szerepet csak hébe-hóba kapott, családjának sokat kellett nélkülöznie, pár évig nagyon nehéz időszakot éltek meg feleségével, sokszor a szomszédoktól kellett kölcsönkérniük, hogy tejet-kenyeret vehessenek a gyerekeiknek. Sokan nem tudták, milyen különmunkát vállalt, hogy legyen fedél a fejük felett.

SINKOVITS IMRE MÉG FELLÉPETT A HALÁLA ELŐTTI ESTÉN

Imre különmunkát vállalt, éjszakára pedig hazahozta a kézi munkát. Fél fillért adtak egy műanyag játék lesorjázásáért, tehát kettő darabért kaptunk egy fillért... " - emlékezett vissza korábban imádott felesége, aki azt is elmesélte, hogy egy év alatt négy alkalommal akarták kilakoltatni őket, mert többszöri felszólítás után sem tudták kifizetni a lakbért.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés