Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Összeszorul a szív: műlábra gyűjt Viktorka az amputált kisfiú
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 28. (szombat), 09:57

Összeszorul a szív: műlábra gyűjt Viktorka az amputált kisfiú (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 28

Az óvodás Lakatos Viktor agyhártyagyulladás miatt mindkét lábát elveszítette 3 éves korában. Évek óta tart a rehabilitációja, nagy nehezen megtanult protézisekkel járni. Műlábait azonban cserélni kell, és az egyébként is szegénységben élő családja nem tud százezreket fizetni erre.

Hirdetés
[ ]

Ügyesen használja már a műlábait a kis Lakatos Viktor. Nemsokára azonban lehet, hogy nem lesz már mivel járnia, a szülei ugyanis nem biztos, hogy ki tudnak fizetni félmillió forintot az új lábaira. Az 5 és fél éves óvodás másfél évvel ezelőtt agyhártyagyulladást kapott. A baktérium a vérébe került, melynek következtében összeomlott a keringése. Csak amputáció árán lehetett megmenteni az életét. Akkor az egész ország szorított, hogy Viktor életben maradjon, és azóta is sokan nyomon követik a sorsát.

A kisfiút egy zuglói speciális óvoda fogadta, ahol naponta 4 órát tölt el. Szépen megtanult műlábbal járni. Kezdetben egy teljesen merev protézise volt, amivel nem tudott segítség nélkül leülni és felállni, ám egy évvel ezelőtt megkapta az új műlábát, amelyben már ízületek is vannak.

„Ez a láb ugyanazokon a pontokon mozog, mint az emberi láb: van benne térdízület is. Viktornak meg kellett tanulnia használni, és bizony még sokáig visszasírta az előző lábát. Az ára több mint 1 millió forint volt, ebből 240 ezret kellett fizetnünk” – fejtegette Viktor édesapja, Lakatos Ferenc.

Hirdetés

Eltelt egy év, és Viktor lassan már iskolába készül. Mint minden gyermek, ő is nagyot nőtt, és már tanulmányozza a másodikos bátyja tankönyveit, és a Bibliát. A család tudta, hogy az ősszel új lábat kell venni neki, arra azonban nem számítottak, hogy más lesz a finanszírozás.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés