Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Most közölték a rettenetes hírt! Tragikus hirtelenséggel meghalt a legendás magyar sportoló, rengetegen gyászolják
Mindenegyben Blog - 2022. július 21. (csütörtök), 09:50

Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Most közölték a rettenetes hírt! Tragikus hirtelenséggel meghalt a legendás magyar sportoló, rengetegen gyászolják

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 21

Hetvenhárom éves korában elhunyt Petrekanits Máté, 107-szeres válogatott röplabdázó, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője.

A Magyar Röplabda Szövetség honlapja szerdán felidézi, hogy a kedden elhunyt Petrekanits 1949. július 3-án született. Baján kezdett röplabdázni, majd a Testnevelési Főiskolán folytatta, ahonnan bekerült a válogatottba is. A nemzeti csapatban 107 alkalommal lépett pályára 1968-1975 között.

Hirdetés
[ ]

Tagja volt az 1966-os budapesti junior Európa-bajnokságon ötödik helyezett együttesnek. A felnőttek között szerepelt az 1970-es világbajnokságon (11. hely), valamint az 1971-es és 1975-ös Európa-bajnokságon (5. és 11. hely).

A főiskola elvégzése után 1980-ig a Bp. Honvéd SE-ben játszott, majd élsportolói pályafutását követően a Pénzügyőr SE-ben röplabdázott még több évtizedig.

Petrekanits Máté 73 évet élt /Fotó: Youtube/Reggeli start

Később a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Terhelésélettani Laboratórium vezetője volt. A terhelésdiagnosztika tantárgy oktatója, a Magyar Élettani Társaság, a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai tudományos bizottsága, a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága és a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagja volt.

(via MTI/Hunvolley.hu)

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés