Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor: Nagyon veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség
Mindenegyben Blog - 2021. július 08. (csütörtök), 21:22

Orbán Viktor: Nagyon veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 08

Veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség - jelentette ki a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában a jegybankelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor, miután a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot, hangsúlyozta, ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, arra van szükség, hogy a pénznek legyen értéke, a pénz értékét pedig három dolog garantálja:AZ ARANY, A JEGYBANK ÉS A KORMÁNY.

Hirdetés
[ ]
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, miután a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot Budapesten, az MNB logisztika központjában 2021. július 6-ánFORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

 Zavaros idők jönnek, veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség- fogalmazott a kormányfő, aki köszönetet mondott Matolcsy György jegybankelnöknek, amiért az MNB ezt a tartalékot, fedezetet és biztonságot nyújtja az országnak.

Hirdetés

Felidézte: néhány évvel ezelőtt arra lettek figyelmesek, hogy mozgás indult meg az aranypiacon, megváltozott a jegybankok aranyvásárlási és tartalékolási politikája. Úgy látták, az a meggyőződés alakult ki, hogy ugyan pénz van a piacon és a hitel bőségesen elérhető, de olyan idők jönnek, amikor csak hitelre támaszkodni nem biztonságos - folytatta.

A miniszterelnök közlése szerint ezért a kormány, a jegybank függetlenségét tiszteletben tartva, azt mondta:LEGYEN TÖBB ÉS LEGYEN ITTHON AZ ARANYTARTALÉK, DE AZ MÁR NEM A KORMÁNY HATÁSKÖRE VOLT, HOGY MENNYIVEL TÖBB, ÉS MIKOR ÉRKEZIK AZ HAZA.Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet: a hagyományos tárolási helyekről több évig tartó procedúra hazahozni az aranykészleteket, Magyarországon pedig a legmodernebb nemzetközi biztonsági körülmények között őrzik nemcsak a készpénzt, hanem az aranyat is.Ez nem egy kóceráj, Magyarország a technológiai versenyben is igen előkelő helyen van- mondta a kormányfő.

Aranytömbök az MNB által őrzött aranytartalékból Budapesten, az MNB logisztika központjában 2021. július 6-ánFORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Matolcsy György, az MNB elnöke úgy fogalmazott: különleges és örömteli pillanatban vagyunk, a nemzet aranya hazaérkezett, Magyarország aranytartaléka gyarapodott.MEGKÖSZÖNTE A MUNKÁT MINDAZOKNAK, AKIK AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN RÉSZT VETTEK A MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT 63 TONNA ARANY HAZAHOZATALÁBAN.Úgy értékelt: egészen különleges gazdaságtörténeti pillanat ez, mert még soha nem volt ilyen magas az aranykészlete Magyarországnak.

Emlékeztetett: a jegybank 2018-ban a miniszterelnök stratégiai tanácsára úgy döntött, hogy megtízszerezi Magyarország aranytartalékát, majd az elmúlt évben újabb bővítésről döntöttek,ÍGY JELENLEG 94,5 TONNA AZ ARANYTARTALÉK.Rámutatott: ezzel már kihúzhatjuk magunkat, hiszen a világon az aranytartalék rangsorában az 56. helyről a 36. helyre ugrott Magyarország, a térségben pedig a hatodikról a harmadik helyre léptünk, Lengyelországban és Romániában van csak nagyobb aranytartalék. Ugyanakkor - folytatta - az egy főre jutó aranytartalékban a térségben Magyarország éllovas lett. Jelezte:MINDEN EGYES MAGYARRA 0,31 UNCIA ARANY JUT, AMI MÁR EGY TEKINTÉLYES SZÁM, DE MÉG EGYHARMADA AZ OSZTRÁK ÉRTÉKNEK, ÍGY VAN MÉG TOVÁBB.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Árvíz: itt van Orbán Viktor legfrissebb előrejelzése

Kormányfő elmondta, hogy Budapesten szombatra várható a Duna tetőzése, és az ország több pontján is készültséget...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés