Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor első bejelentése 2021-ben! Újabb fertőzési hullám indulhat
Mindenegyben Blog - 2021. január 04. (hétfő), 10:25

Orbán Viktor első bejelentése 2021-ben! Újabb fertőzési hullám indulhat

Hirdetés
Hirdetés
2021 jan 04

Orbán Viktor első bejelentése 2021-ben! Újabb fertőzési hullám indulhat

Első interjúját adta Orbán Viktor vasárnap, a Kossuth Rádióban. A Vasárnapi Újság című műsorban az oltási tervről is beszélt a miniszterelnök.

Mint ismert, a Nemzeti Népegészségügyi Hatóság közzétette azt a tervet, ahogy ők képzelik a magyarok tömeges, koronavírus elleni beoltását. Ebben nem szerepelnek a 18 év alattiak, és az sem tiszta, hol helyezkednek el azok, akik regisztráltak az oltásra a kormányzati vakcinainfo oldalon.

Orbán Viktor az oltással kapcsolatban vasárnap reggel azt mondta a rádióban, hogy Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az országba. A kormányfő hangsúlyozta, jelenleg 35 ezer ember beoltására alkalmas vakcina áll rendelkezésre, amelyet a kormány oltási terve alapján az orvosok és más, az egészségügyben dolgozók kapnak meg elsőként.

Kiemelte, amennyiben hirtelen több millió vakcina állna rendelkezésre, akkor azok beadása a több mint tízezer választási helyszínen történhetne meg, az állampolgároknak tehát oda kellene menniük, ahol szavazni szoktak.

Hirdetés
[ ]

Orbán Viktor megjegyezte ugyanakkor, mostani tudásuk szerint nem várható rövid időn belül több millió vakcina, mivel jelenleg a gyártók sem tudnak megbízható szállítási mennyiségeket és időpontokat mondani.

Mit hoz 2021?

A kormányfő úgy fogalmazott, “nagy idők kapujában állunk”, és az új évtizednek már az első éve is fantasztikus lehet, még akkor is, ha az első pár hónapja “nyomorúságosnak” tűnik is majd a korlátozások miatt.

“Hihetetlen gyorsasággal állunk majd emelkedő pályára: a világgazdaság is könnyen lehet, hogy korábban nem látott méretű növekedésnek indul, (…) a magyarnak pedig még gyorsabbnak kell lennie” – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, olyan dimenzióváltás előtt áll a magyar gazdasági rendszer, amit ma még kevesen értenek.

Magyarországon a kínai és az orosz oltóanyaggal is foglalkoznak, a miniszterelnök szerint az orosz oltóanyag jó, csak kevés van belőle, a kínaiból több van, és a magyar szakembereknek kell döntést hozniuk arról, hogy elfogadjuk-e a kínai vakcinát.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyi vakcina várható még, Orbán Viktor nem sok biztatót mondott. Úgy fogalmazott:

“Ha sok van, sokat oltunk, ha kevés érkezik, keveset oltunk, de féket kell szabjunk a fantáziánknak, hogy mi lenne jó.”

Jön a harmadik hullám?

Hirdetés

A koronavírus-járvány második hullámát “megfékeztük”, és most az a feladat, hogy ne tudjon elindulni egy harmadik hullám – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a második hullámról úgy fogalmazott, “sikerült leszorítanunk, ha még nem is semlegesíteni, de most már földharc van, (…) levittük a birkózószőnyegre”.

Orbán Viktor nehéz kérdésnek nevezte, hogy a vakcina érkezése előtt lehet-e lazítani a korlátozásokon, mivel ha nem érkezik meg időben az oltóanyag, akkor egy újabb fertőzési hullám indulhat.

“Nyitni is szeretne mindenki, nagy bennünk a vágy, hogy megszabaduljunk ettől a nyomorúságtól, ugyanakkor, ha nem jól ütemezünk, akkor még egy harmadik hullám is bekövetkezhet” – mondta.

Forrás

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés