Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor bevallotta ,hogy elképzelhetőnek tartja, hogy elveszíti a választást
Mindenegyben Blog - 2022. április 01. (péntek), 09:24

Orbán Viktor bevallotta ,hogy elképzelhetőnek tartja, hogy elveszíti a választást (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 01

Ma már nem az a választás tétje, hogy Magyarország "előre menjen, nem hátra", hanem a béke vagy a háború - erről Orbán Viktor miniszterelnök az Origo internetes portálon csütörtökön megjelent interjúban beszélt.

A kormányfő úgy fogalmazott: a magyarországi baloldal a békére nézve súlyos kockázatot jelent, míg a Fidesz garanciát. Kitért arra is: a választások után az "adatügyet" meg kell vizsgálni, értékelni kell nemzetbiztonsági szempontból is.

A miniszterelnök szerint ez egy furcsa választás, mert menetközben változott meg a választás tétje.

Hirdetés
[ ]

"Ilyet még én sem láttam" - fogalmazott.

Rámutatott: amikor a kampány megkezdődött, az előválasztást megindították az ellenfelek, akkor világossá vált, hogy a választás tétje az, visszajön-e, ami 2010 előtt volt, a bukott múlt, vagy "mehetünk tovább".

A kampány kellős közepén azonban szomszédunkban kitört egy háború. Nem olyan, mint 1999-ben a délszláv háború második köre, ami véres volt és kegyetlen, de Magyarországnál kisebb államok összecsapása volt. Most a 40 milliós Ukrajna és a 140 milliós Oroszország háborúzik, ebből ráadásul az egyik atomhatalom. Egy olyan esemény vágta félbe a kampányt, amire korábban nem volt példa - fejtette ki a kormányfő.

Kitért arra is: minden baj ellenére ma azért lehet biztonságérzetünk, mert bár Oroszország atomhatalom és az ereje nem kétséges, de a NATO erősebb. Zajlik a szomszédban egy háború, amelyben egy világhatalom vesz részt, de ha ez a világhatalom túl akarna lépni Ukrajna határain, akkor beleütközne a NATO falába, és az meg fog védeni bennünket - hangsúlyozta.

Orbán Viktor a múlt heti NATO- és EU-csúcsról szólva azt mondta, a mostani találkozón olyat látott, amit korábban soha: most stratégiai alternatívák versengtek egymással. Láthatóan kialakult egy országcsoport, amely a NATO minél nagyobb részvételét szeretné ebben a konfliktusban, nem ukrán-orosz háborút lát, hanem orosz agressziót, most még Ukrajna, de később a NATO világával szemben, és azt gondolja, nem lehet elkerülni a bevonódást ebbe a háborúba.

Hirdetés

A másik álláspont a miénk, amely szerint ebbe a konfliktusba a NATO-nak nem kell fegyvereket és katonákat küldenie. "A mi álláspontunk jelenleg a többségi vélemény, és ezért a NATO azt a döntést hozta, hogy nem vesz részt ebben a katonai konfliktusban: nem küld katonát, nem küld fegyvert" - közölte a kormányfő.

Ugyanakkor - tette hozzá -, ha a háború elhúzódik, és vannak erre utaló jelek, akkor ez a stratégiai dilemma újra és újra minden egyes NATO-csúcson előkerül. Legközelebb a júniusi madridi csúcson találkoznak, és arra számít, hogy ha a háború addig nem ér véget, vagy nem lesz tartós tűzszünet, akkor ez a kérdés ismét előkerül.

Beszélt arról is, a magyar baloldal, bár nincsen kormányon, része a nemzetközi politikának. Ők állást foglaltak ebben a kérdésben, és ezt nemzetközi partnereikkel le is egyeztették - mutatott rá.

A miniszterelnök azt mondta: ha a baloldal nyerne a vasárnapi választáson, akkor azonnal megkezdődnének a fegyverszállítások Ukrajnába, Magyarország területén átengednék az összes, halált okozó fegyvert, sőt Magyarország is az éppen nem használt, de harci értékkel rendelkező fegyvereit rögtön Ukrajna rendelkezésére bocsátaná. Magyarország csatlakozna ahhoz a csoporthoz, amely a NATO beavatkozását sürgeti ebben a konfliktusban. Ezért a választás tétje most béke vagy háború - fogalmazott, kiemelve: a baloldal a békére nézve súlyos kockázatot jelent, míg a Fidesz garanciát.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Árvíz: itt van Orbán Viktor legfrissebb előrejelzése

Kormányfő elmondta, hogy Budapesten szombatra várható a Duna tetőzése, és az ország több pontján is készültséget...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés