Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Nyugdíjemelés 2024 ősz - Megérkeztek a számok! Nagyon sokan nem erre számítottak...
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 07. (szerda), 15:01

Nyugdíjemelés 2024 ősz - Megérkeztek a számok! Nagyon sokan nem erre számítottak...

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 07

Nyugdíjemelés 2024 ősz - Megérkeztek a számok! Nagyon sokan nem erre számítottak...

Nyugdíjemelés 2024 Őszén: Részletek és Várakozások

Nincs Nyugdíjemelés 2024 Őszén

A Piac & Profit híroldal értesülései szerint idén ősszel nem várható további nyugdíjemelés. Az év elején, januárban a nyugdíjak 6 százalékkal emelkedtek a várható infláció kompenzálására. Azonban a legfrissebb adatok szerint az idei áremelkedések nem haladják meg a kormány által kalkulált értékeket, így a nyugdíjasok járandóságai legközelebb csak 2025-ben növekedhetnek újra.

Inflációs Kilátások

A szakértők egyetértenek abban, hogy az idei infláció várhatóan nem éri el a 6 százalékot. Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint az infláció valószínűleg valamivel 5 százalék felett lesz. Ez azt jelenti, hogy az év elején végrehajtott 6 százalékos nyugdíjemelés elegendőnek bizonyult az áremelkedések kompenzálására.

2025: Az Új Nyugdíjtörvény Éve

A 2025-ös év rendkívül izgalmas lehet a nyugdíjasok számára, mivel a kormány akkorra ígérte az új magyar nyugdíjtörvény elkészítését. Az új törvény kidolgozásának előzményei között szerepel, hogy 2022 októberében, a világjárványt követően, az uniós országoknak be kellett nyújtaniuk egy helyreállítási és ellenállóképességi tervet. Magyarország egy „27 mérföldköves” tervet nyújtott be, amelyet az EU el is fogadott. Ennek egyik mérföldköve az új nyugdíjtörvény megalkotása volt, amelynek két fő pillére a fenntarthatóság és a méltányosság (Portfolio).

Az új magyar nyugdíjtörvény nemzetközi szakértők bevonásával készülhet el, azonban a folyamat látszólag elakadt. A kormány az OECD szakértőit kérte fel a nyugdíjtörvény előkészítésében való részvételre, de a jelentés még nem jelent meg. Karácsony Mihály az OECD-hez fordult, és kiderült, hogy a jelentés elkészült, de a Pénzügyminisztériumtól a Nyugdíjas Parlamentnek még nem sikerült megszereznie (Piac & Profit, Portfolio).

Az eredetileg elfogadott tervezet szerint 2024 első felében kellett volna lefolytatni a nyilvános társadalmi vitát a jelentés alapján, de ez nem történt meg. A nyugdíjasok tehát az idei évben már nem számíthatnak további emelésre, de a 2025-ös év elején várható nyugdíjemelés részleteiről érdemes figyelemmel kísérni a kormány bejelentéseit és a szakértői elemzéseket.

Források:

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés