Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ne lepődj meg!Hamarosan kínai rendőrök is járőrözhetnek Magyarországon
Mindenegyben Blog - 2024. március 13. (szerda), 13:58

Ne lepődj meg!Hamarosan kínai rendőrök is járőrözhetnek Magyarországon

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 13

Magyar-Kínai Rendőrségi Együttműködés: Közös Járőrszolgálat a Jobb Kommunikáció és Biztonság Érdekében

Február közepén egy jelentős megállapodás született Pintér Sándor és a kínai közbiztonsági miniszter között, melynek értelmében a magyar és kínai rendőrök közösen látnak majd el járőrszolgálatot. A német Welt híradása szerint, hasonlóan Szerbiához, hamarosan magyar városokban is felbukkanhatnak kínai rendőri erők.

Hirdetés
[ ]

A Belügyminisztérium (BM) a Telex érdeklődésére megerősítette, hogy a két nemzet rendőrségei a közeljövőben közös járőrszolgálatot végeznek, "ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet.”

Az együttműködés fő célja a turisztikai területek biztonságának növelése a turisták által leginkább látogatott időszakokban, valamint a nagy tömeget vonzó események idején.

A BM kiemelte, hogy az ilyen típusú megállapodások nem újszerűek, magyar rendőrök például a horvát tengerparton segítik a helyi erőket a turisztikai csúcsszezonban, míg osztrák rendőrök a Balatonnál már közösen járőröztek magyar kollégáikkal. Az együttműködés részletei, mint az érintett városok, a bevetett rendőrök száma, a turisztikai csúcsidőszakok és helyszínek, a szolgálatok szervezési szempontjai alapján kerülnek majd meghatározásra.

Azonban a megállapodás nem mindenki számára jelent örömhírt. Az Euronews szerint néhány kritikus aggódik amiatt, hogy Kína a külföldön szolgáló rendőreivel ellenőrizheti állampolgárait Magyarországon is. A Kínai Kommunista Párt nemzetközi kémtevékenysége nyílt titok, és a Safeguard Defenders emberi jogi szervezet 2022-ben felfedte, hogy Kína illegális rendőrőrsöket működtet világszerte. Ez a fejlemény tehát bár lehetőséget teremt a kulturális és professzionális együttműködésre, biztonsági és etikai kérdéseket is felvet.

Hirdetés

Somogyi András paródiája :

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés