Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
NASA Űrhajós elmondta az igazat: Az Űrből Látva Rájöttem, Hogy Hazugságban Élünk!
Mindenegyben Blog - 2024. július 22. (hétfő), 16:39

NASA Űrhajós elmondta az igazat: Az Űrből Látva Rájöttem, Hogy Hazugságban Élünk!

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 22

A NASA űrhajósa vagyok – Amikor Megláttam a Földet az Űrből, Rájöttem, Hogy Hazugságban Élünk”

Mindannyian ámulattal nézzük a Földről készült űrfelvételeket, ahol a bolygónk lenyűgöző kék és zöld árnyalatai tárulnak elénk. Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer személyesen is megtapasztalhassák ezt a látványt. Ron Garan, a NASA űrhajósa, részese lehetett ennek a páratlan élménynek, és ez alapjaiban változtatta meg a világképét.

Ron Garan összesen 178 napot töltött a világűrben, és amikor a Földre tekintett, egy „kijózanító felismerés” érte. Az űrhajós szerint olyan egyedülálló perspektívából láthatta bolygónkat, amit csak kevesen tapasztalhatnak meg. Az élmény hatására rájött, hogy mindannyian „hazugságban élünk”.

Hirdetés
[ ]

A 62 éves Garan, aki most már NASA-veterán, karrierje során több mint fél évet töltött az űrben, és ez idő alatt 2842 alkalommal kerülte meg a Földet, összesen 71 millió mérföldet megtéve. Nemrégiben a Big Think nevű műsorban osztotta meg tapasztalatait arról, milyen mély hatást gyakoroltak rá az űrbeli élmények.

Elmondása szerint odafentről minden egészen másként fest, mint ahogy mi itt lent gondoljuk. Úgy véli, az emberiség nagy tévedésben van, mert túl sok energiát pazarolunk fölösleges dolgokra, ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, ami igazán fontos és sürgető.

„Amikor kinéztem a Nemzetközi Űrállomás ablakán, láttam a villámok paparazzi-szerű villanásait, láttam a sarki fények táncoló függönyeit, amelyek olyan közelinek tűntek, mintha kinyújthatnánk és megérinthetnénk őket. És láttam a bolygónk légkörének hihetetlenül vékonyságát. Abban a pillanatban kijózanítóan döbbentem rá, hogy ez a papírvékony réteg tart életben minden élőlényt a Földön. Láttam egy irizáló bioszférát, ami hemzseg az élettől. Nem láttam a gazdaságot, a pénzt, a tőzsdét. De mivel az ember alkotta rendszereink mindent, beleértve bolygónk létfenntartó rendszereit és a globális gazdaság teljes egészét kezelik, az űrből nézve nyilvánvaló, hogy hazugságban élünk” – fogalmazott az űrhajós.

A hazugság fogalmát tovább mélyítve Ron így folytatta: „Az űrből nézve nyilvánvaló, hogy hazugságban élünk. A gazdaság-társadalom-bolygó gondolkodásról át kell térnünk a bolygó- társadalom-gazdaság gondolkodásra. Akkor fogjuk folytatni az evolúciós folyamatot”.

Az emberiségnek akkor van jövője a NASA-veterán szerint, ha átformálja a prioritásokat, míg van rá lehetősége.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés