Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MÜLLER CECÍLIÁNAK jutott a feladat, hogy bejelentse a rossz hírt! ÚJABB SZAKASZÁBA ért a járvány! ERRE SZÁMÍTS A KÖVETKEZŐ HETEKBEN :
Mindenegyben Blog - 2020. november 05. (csütörtök), 09:12

MÜLLER CECÍLIÁNAK jutott a feladat, hogy bejelentse a rossz hírt! ÚJABB SZAKASZÁBA ért a járvány! ERRE SZÁMÍTS A KÖVETKEZŐ HETEKBEN : (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 05

MÜLLER CECÍLIÁNAK jutott a feladat, hogy bejelentse a rossz hírt! ÚJABB SZAKASZÁBA ért a járvány! ERRE SZÁMÍTS A KÖVETKEZŐ HETEKBEN :

Országos tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza figyelhető meg, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére – nyilatkozta az országos tisztifőorvos a közmédiának.

Hirdetés
[ ]

Müller Cecília úgy fogalmazott, a járvány második hullámának nagyon aktív szakasza figyelhető meg Európában, valamint az egész világon, és ez alól Magyarország sem kivétel.

3928 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 84 krónikus beteg

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 30 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen.

A tisztifőorvos arra kérte a kórházba kerülőket, ne ijedjenek meg, az egészségügyi intézményekben biztonságos és gyors ellátásra számíthatnak.

Szólt arról is, hogy az elmúlt napokban bevezetett úgynevezett antigén alapú gyorsteszteknek köszönhetően már a kórházba érkezés előtt megállapítható az esetleges fertőzöttség, ami nagy segítséget jelent az intézményeknek.

Kiss Róbert alezredes elmondta: az új szabályok november 2-ától, hétfőtől lépnek életbe.    A szigorítás értelmében a szórakozóhelyen, vendéglátóüzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, amelyet kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni - emelte ki.    Hozzátette: a hatályos jogszabályok szerint jelenleg kötelező a maszk viselése tömegközlekedési eszközön kereskedelmi üzletekben, mozikban, színházakban, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken és a sportrendezvényeken, valamint az ügyfélszolgálati irodákban is.    Az üzemeltetőnek kell intézkednie arról, hogy aki felszólításra sem hajlandó felvenni a maszkot, az ne vehesse igénybe a hely szolgáltatását - jelezte.    Elmondta: a rendőrség a szórakozóhelyekre, a vendéglátóhelyekre és a sportrendezvényekre kiterjesztett maszkhasználati kötelezettséget saját hatáskörben ellenőrizheti, és joga van arra is, hogy szabályszegés esetén intézkedjen az adott hely bezáratására.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés