Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most jött a hír!Megakarják adóztatni a nyugdíjat?Itt vannak a részletek
Mindenegyben Blog - 2024. február 19. (hétfő), 14:47

Most jött a hír!Megakarják adóztatni a nyugdíjat?Itt vannak a részletek (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 feb 19



  • Magyar Nettó Nyugdíj Rendszerének Különlegessége: A nyugdíjszakértő szerint a hungarikumként számon tartott nettó nyugdíj rendszer nem kínál kiemelkedő előnyöket, és a bruttó rendszerre való áttérés már régen megtörténhetett volna.


  • 1997-es Törvény és Alacsony Nyugdíjak: Egy olvasói levél szerint az alacsony nyugdíjak egy része a 1997-es nyugdíjtörvény és a szocialista kormányok idején érvényben lévő magas személyi jövedelemadóknak tudható be.


  • Nyugdíjszámítás Problémái: Az olvasó az 1997-es nyugdíjtörvény miatt érezte magát hátrányos helyzetben, mivel ez a törvény csak az 1988 utáni jövedelmeket veszi figyelembe, hátrányosan érintve azokat, akik korábban magasabb jövedelemmel rendelkeztek.


  • Nyugdíjszámítás Jelenlegi Gyakorlata: A nyugdíjszámítás jelenlegi bonyolult folyamata több lépésben történő járuléktalanítást és adótlanítást, valamint éves keresetek valorizációját foglalja magában.


  • Egykulcsos Szja Hatása a Nyugdíjakra: Egy olvasó véleménye szerint a korábbi többkulcsos személyi jövedelemadó rendszer alatt magasabb nyugdíjat kapott volna, ellentétben a jelenlegi egykulcsos adórendszerrel.


  • Bruttó Nyugdíj Rendszer Előnyei: A nyugdíjszakértő szerint a bruttó nyugdíjrendszer egyszerűbbé tenné a nyugdíjszámítást és igazságosabbá tenné a rendszert.


  • Szociálpszichológiai Szempontok: A bruttó nyugdíjrendszer bevezetése lehetővé tenné a nyugdíjasok számára, hogy egyértelműen részt vegyenek a közterhek viselésében, erősítve társadalmi integrációjukat.


  • Bruttósítás Elmaradásának Hatásai: Voltak tervek a nyugdíjak bruttósítására 2013-tól, amelyek megvalósítása minden érintett számára előnyös változásokat hozhatott volna.


  • A nyugdíjszakértő megemlítette, volt olyan terv, hogy 2013. január elsejétől bruttósítsák a nyugdíjakat, de ebből nem lett semmi. Pedig szerinte mindenki jobban járt volna vele.




Hirdetés
[ ]

A Nyugdíj Megadóztatásának Előnyei





  • Többletbevétel az állam számára: Az adóbevételek növekedése segítheti az állami költségvetést, lehetővé téve több szociális program és infrastruktúra-fejlesztés finanszírozását.


  • A cikknek még nincs vége, lapozz!
    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés