Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!
Mindenegyben Blog - 2024. július 10. (szerda), 07:47

Most érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 10

Elhunyt Fábián István, Életmű- és Nívódíjas Sportújságíró

Életút és Karrier

Fábián István, a magyar sportújságírás egyik meghatározó alakja, 1946-ban született. Bár vízműtechnikusi végzettséggel rendelkezett, hamar a sportújságírás felé fordult, ahol kiemelkedő pályafutást tudhatott magáénak. Karrierjét a Gyulai Hírlapnál kezdte, majd hosszú éveken át dolgozott a Békés Megyei Népújságnál és jogutódjánál, a Békés Megyei Hírlapnál. Innen 38 év után, 2007-ben vonult nyugdíjba.

Hirdetés
[ ]

Fábián nemcsak a nyomtatott sajtóban alkotott maradandót, hanem a rádiózás és televíziózás világában is. A Körkapcsolás békéscsabai hangjaként dolgozott a Magyar Rádióban, később az MTV-nél és a Szabad Európa Rádiónál, végül pedig a Magyar Katolikus Rádió munkatársaként tevékenykedett. A Nemzeti Sportot és jogelődjét 28 éven át tudósította, ezzel is hozzájárulva a magyar sportújságírás gazdagításához​ (Röviden)​​ (Wikipédia, a szabad enciklopédia)​.

Fábián István: 1947-2024

Fotó: beol.hu

Elismerések és Díjak

Hirdetés

Pályafutása során Fábián István számos elismerésben részesült. Megkapta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll kitüntetését, a Magyar Rádió Nívódíját 2005-ben, valamint a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Életmű-díját 2009-ben. Ezen kívül számos olimpiáról tudósított, kezdve az 1980-as moszkvai olimpiától egészen az 1996-os atlantai játékokig​ (Röviden)​.

Öröksége

Fábián István halála mélyen megrázta a sportújságírói közösséget és a sportkedvelő közönséget egyaránt. Munkássága és elhivatottsága maradandó nyomot hagyott a magyar sportújságírás történetében, és emlékét hosszú ideig őrizni fogják.

A sportújságíró halálával nemcsak egy kiváló szakembert veszítettünk el, hanem egy olyan embert is, aki szenvedélyesen szerette a sportot és a híradást, és mindent megtett azért, hogy az eseményeket a lehető legpontosabban és legérdekfeszítőbben közvetítse az olvasók és hallgatók számára.

Kapcsolódó cikkünk
1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Életének 103. évében elhunyt dr. George Berci (Bérci György), az egyetem Doctor Honoris Causa kitüntetettje. Négy...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés