Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MOST ÉRKEZETT! Fél országban már havazik ! itt meg kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS :
Mindenegyben Blog - 2024. január 19. (péntek), 09:18

MOST ÉRKEZETT! Fél országban már havazik ! itt meg kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS :

Hirdetés
Hirdetés
2024 jan 19

A januári enyhébb időjárás hamarosan véget ér, mivel éjszaka észak-északnyugati irányból érkező erős, viharos szelek hoznak hideg, fagyos légtömegeket. Egyidejűleg egy új csapadékrendszer is közeledik, amely kezdetben esőt hoz, de az éjszaka második felében észak-északnyugat felől havas eső és hóvihar váltja fel. A hóvihar a nap folyamán déli és keleti irányban terjed tovább, és estére az egész országban megszűnik a csapadék.

Bár jelentős hóréteg kialakulására nem kell számítani, több helyen is néhány centiméteres hó eshet, ami fehér bevonatot képezhet a tájon. A hőmérséklet drasztikusan csökken, reggel délkeleten még 4-5 fok lehet, de másutt -2 és +1 fok közötti értékek várhatók. Délutánra az egész országban -1 és +3 fok közötti hőmérsékletek lesznek jellemzőek, ami jelentős hűlést jelent a korábbi, 10-17 fok körüli meleghez képest.

A hétvége azonban szép, napos időt hozhat, ám a hajnali órákban ismét erős fagyokra számíthatunk. Ez a hirtelen változás különösen éles kontrasztot jelenthet az előző időszakhoz képest.

Veszélyjelzés
Baranya vármegye Jel Fok Esemény Leírás
Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Bács-Kiskun vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Somogy vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Tolna vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Zala vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.
HungaroMet: 2024-01-19 09:45 (08:45 UTC)  [wbhx]

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.01.20. szombat éjfélig

HAVAZÁS

Délutánig többfelé várható havazás, később fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az ország nagyobb részén inkább csak lepel - 2, 3 cm vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun, Gödöllői-dombság) kialakuló összeáramlás mentén, valamint a keleti határ közelében helyenként 3-7 cm is hullhat. A friss hó vastagsága lokálisan esetleg elérheti, meghaladhatja a 10 cm-t (erre kissé nagyobb esély a Dél-Dunántúlon van). A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül (esetleg kicsivel az alatt) fog alakulni, így napközben a hóréteg olvadozhat.

A szél helyenként hordhatja a havat.

Fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de elsősorban a Bodrogközben és környékén a déli, kora délutáni órákig még előfordulhatnak viharos (~60-70 km/h) lökések.

Hirdetés

A szél mérséklődését és a havazás esti megszűnését követően éjszaka, valamint szombaton kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

2024.01.19. 09:42

HungaroMet Nonprofit Zrt.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.01.19. péntek éjfélig

Hirdetés

Csütörtök éjfélig az ország északi felén sokfelé lehet sűrű köd.

Az éjféli óráktól a megerősödő, viharossá fokozódó északi széllel jóval hidegebb levegő érkezik, emiatt az esőt egyre inkább havazás válthatja fel, ezzel párhuzamosan a csapadék nagy része északnyugat felől szűnik, fokozatosan a déli és keleti tájak fölé húzódik. Az ország nagyobb részén inkább csak lepel-1 cm friss hóréteg képződhet, de a déli tájakon, a keleti határ közelében, valamint a középső részeken kialakuló összeáramlás mentén helyenként akár 2-5 cm is összegyűlhet, lokálisan 5 cm-t meghaladó mennyiség sem kizárt.

A legerősebb széllökések az északnyugati országrészben, valamint a Zemplénben és a Bodrogközben várhatók, ott főként hajnalban néhol átmenetileg a 70 km/h-t is meghaladhatják. A szél helyenként hordhatja a havat.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés