Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a rossz hír a nyugdíjasoknak
Mindenegyben Blog - 2023. június 26. (hétfő), 17:54

Most érkezett a rossz hír a nyugdíjasoknak

Hirdetés
Hirdetés
2023 jún 26

Népszava információi szerint az idősek hiába remélnek évközbeni rendkívüli nyugdíjemelést, már a novemberi is veszélybe került.

 

,,Egyre kevésbé látszik esély az évközi rendkívüli nyugdíjkorrekcióra, sőt, a novemberire sem lehet mérget venni” – fogalmazott a lapnak Farkas András nyugdíjszakértő, akit a hétfői kormányszóvivői tájékoztató után kerestek fel.

Hirdetés
[ ]

A több százezer taggal rendelkező Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa a rendkívül magas inflációra hivatkozva legalább 3 százalékos, nyári korrekciót kért januárig visszamenőleg.

Farkas András szerint lényegében már csak a három hét múlva érkező, július 12-i nyugdíjjal együtt lehetne egy január 1-jére visszamenő korrekciót beiktatni. Ha a kormány tervei között ez szerepelnek, a kormányrendeletnek azonban már meg kellett volna jelennie.

A szakértő szerint azonban a korrekció igenis indokolt lenne, hiszen az év első öt hónapjában a nyugdíjas infláció az általánosnál lényegesen magasabb volt, januárban 27,4-, februárban 26,9-, márciusban 26,7-, áprilisban 25,3-, májusban 22,9 százalék, az élelmiszerinfláció pedig még ennél is rosszabb volt.

Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa elnöke szerint is már most egyértelmű, hogy a Orbán-kormány nem fog eleget tenni a kérésüknek, pedig a nyugdíjasok továbbra is jogosnak tartják a novemberit megelőző évközi, legalább 3 százalékos nyugdíjemelést. – olvasható az atv.hu-n.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés