Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a hír Szinetár Dóráról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. (1. oldal)
Mindenegyben Blog - 2020. december 17. (csütörtök), 13:15

Most érkezett a hír Szinetár Dóráról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. (1. oldal) (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 dec 17

Szinetár Dóra december 17-én született, így ma ünnepli 44. születésnapját.  Dóra több színházi produkcióban is részt vett, többek között a híres darabban, Nyomorultakban , vagy az Óz, a csodák csodájában is.

Hirdetés
[ ]

Szinetár Dóra Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő. Édesapja Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, édesanyja Hámori Ildikó Jászai Mari-díjas színésznő

Élete: Szinetár Dóra Budapesten született, 1976.december 17.-én. Foglalkozása színésznő, énekesnő. Édesapja a Kossuth-díjas, Szinetár Miklós, akinek foglalkozása rendező. Édesanyja pedig Hámori Ildikó, egy Jászai Mari-díjas színésznő. Egy testvére van, méghozzá bátyja: Szinetár Gábor. Már kétszer volt házas. Első férje: Lőcsei Jenő (balett-táncos), 2012 augusztusában pedig Bereczki Zoltánnal jelentették be, hogy 7 év után elválnak. Jelenleg Makranczi Zalán a párja. Két gyermeke van: az első házasságából Lőcsei Márton, Zolitól pedig Bereczki Zora Veronika.

Karrier: Dóra a Leövey Klára Ének-zene Tagozatos Általános Iskolában végezte el tanulmányait. Ezután 1990-1995 között a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-színpadi tánc tagozatán végezte.Aztán különféle budapesti tánciskolákban tanult, többek között: szteppet, balettot, Limónt ,Graham-modern táncot, és akrobatikát. Dóra a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, 1995-1996 között. Utána szabadfoglalkozásúvá lett, 1996-ban. 2001-ben lett a Budapesti Operettszínház tagja. A színház tagjaiból létre jött az Operett Angyalai formáció. Énekelni 14 éves korában kezdett. Első tanárai Vályi Éva és Toldy Mária volt. 1999-ben pedig őket váltotta le, Kővári Judit énektanárnő. Dórának beszéd tanára is volt, akit Ságodi Gabriellának hívtak. Dóra több színházi produkcióban is részt vett, többek között a híres darabban, Nyomorultakban , vagy az Óz, a csodák csodájában is. Szinkronhang is volt már, például a Kicsi kocsi: Tele a Tank című film egyik karakterének, Maggienek, akit Lindsay Lohan alakított. Ezen kívűl  Keira Knightleyt négyszer szinkronizálta, a Karib tenger Kalózaiban. A 2011 nyarán megjelent Hupikék Törpikék 3D című filmnek is odaadta a hangját. Az Operettszínháztól a 2011/2012-es évad után elköszönt, azonban a színházi szerepek így is megtalálják. Jelenleg játszik A mizantróp című előadásban, illetve már megkezdték a jegyárusítást az Edith és Marlene darabra, a Miskolci Nemzeti Színházban pedig októberben mutatják be a Chicago musicalt. A próbák már elkezdődtek.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés