Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a hír Ferenc pápáról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.
Mindenegyben Blog - 2020. december 17. (csütörtök), 16:55

Most érkezett a hír Ferenc pápáról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 dec 17

Ferenc pápa december 17-én született, így ma ünnepli 84. születésnapját.

Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

Hirdetés
[ ]

Ferenc pápa a dél-amerikai Argentinában született 1936. december 17-én egyszerű család gyermekeként. Vegyészmérnöknek készült, de huszonkét évesen belépett a Jezsuita Rendbe. Filozófiai és teológiai tanulmányai befejezése után 1969-ben szentelték pappá. A kiváló szervezési adottságokkal rendelkező Jorge Mario Bergoglio 1973-tól provinciálisként vezette a argentin jezsuita rendet. 1992-ben püspökké szentelték, majd 1998-ban Buenos Aires érseke lett. Boldog II. János Pál pápa 2001-ben bíborosi rangra emelte, 2005. óta pedig az Argentin Püspöki Konferencia elnöki tisztségét töltötte be. Bergoglio a válságokkal küzdő Argentinában főleg szociális érzékével vált közkedveltté és elismertté, megnyerő egyszerűsége és szerénysége révén egyházmegyéjének hiteles pásztoraként ismerhette meg őt a világ.

Hogyan él Ferenc pápa a jelenlegi járvány idején?

Hogyan éli meg a pápa a vírus miatt kialakult válságot? Hogyan készül a járvány utáni időszakra? Ferenc pápa többek között ezekre a kérdésekre válaszolt Austen Ivereigh angol újságírónak. Az interjú a londoni The Tablet nemzetközi katolikus hetilapban és a Commonweal, New York-i liberális amerikai katolikus magazinban jelent meg angolul. Spanyolul az ABC hírügynökség, olaszul a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóirat adta közre.

Somogyi Viktória – Vatikán

Ferenc pápa Austin Ivereigh brit újságírónak és pápai életrajzírónak adott interjújában arról beszélt, hogy milyen az élete a karantén idején. Elmondta, hogy a Vatikánban mindenki dolgozik a korlátozások ellenére. A Kúria is folytatja a munkáját, az alkalmazottak turnusokban dolgoznak, hogy ne legyen mindenki egyszerre jelen az irodában. Jól megvan szervezve a működési rend. Lakhelyén, a Szent Márta-házban két csoportban ebédelnek, mindenki a saját irodájában vagy szobájában dolgozik a technológia segítségével. A pápa hangsúlyozta, hogy most többet imádkozik és gondolkodik a jelenlegi és a későbbi feladatain. A nagy bizonytalanság idejeként éli meg a mostani pillanatot. Ez egy jó időszak a találékonyságra és a kreativitásra. A keresztény kreativitás megjelenhet az új távlatok, az Isten és az emberek felé nyitás, valamint az otthonlét eltöltésének új módjai keresésében. Nem egyszerű lakásunkba bezárva lenni – állapította meg a pápa.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés