Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Minden magyar kidobhatja a személyi igazolványát? Ez lesz helyette
Mindenegyben Blog - 2024. június 18. (kedd), 18:20

Minden magyar kidobhatja a személyi igazolványát? Ez lesz helyette

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 18

Minden magyar lecserélheti a személyi igazolványát? Ez vár ránk helyette

~2 perc

Ősztől már nem lesz szükség személyi igazolványra, elég lesz a mobilunk

Nem kell sokat várni a változásra: idén ősszel a személyi igazolvány helyett már elegendő lesz a mobiltelefonunkat magunknál tartani. Már kevesebb mint egy hónap van hátra a választásokig, és érdemes tudni, hogy akkor is szükségünk lesz egy érvényes személyazonosító igazolványra. Azonban nem csak a választások napján, hanem az élet számos más területén is szükség lehet személyazonosításra, és ebben hamarosan jelentős változás következik be.

Ősztől elérhetővé válik egy mobilapplikáció, amely lehetővé teszi, hogy QR-kód segítségével igazoljuk magunkat. Ezáltal nem lesz többé szükség a fizikai személyi igazolványra. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára korábban már részletesen ismertette, mi várható ezzel kapcsolatban, íme:

Már most elérhető a weboldal, amely közérthető formában mutatja be a Digitális Állampolgárság Programot és annak ütemezését, valamint a készülő mobilalkalmazást, amit pár nap múlva le is lehet majd tölteni. Az applikációval egyszerűbben, kényelmesebben és hatékonyabban intézhetjük majd az ügyeiket – írja a Világgazdaság.

Hirdetés

Amint ezek a feltétek adottak, már csak le kell tölteni a DÁP alkalmazását az Apple App Store-jából vagy a Google Playből. Ez május 18-ától lehet megtenni, magához a DÁP-hoz pedig május 21, keddtől lehet csatlakozni.

2024 szeptemberétől így megvalósul a digitális személyi igazolvány, illetve jogosítvány. Az appból az okmányokat továbbítani is lehet majd bárkinek, ha ügyet kell intézni. A QR-kóddal be lehet majd jelentkezni az állami digitális felületekre is, illetve digitális aláírásra is alkalmas az app. Ez az okmány lesz Magyarország első digitális okmánya.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés