Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megszünteti az összes önkiszolgáló kasszáját az áruházlánc: visszahozza a hagyományos pénztárakat 😮
Mindenegyben Blog - 2024. július 08. (hétfő), 06:19

Megszünteti az összes önkiszolgáló kasszáját az áruházlánc: visszahozza a hagyományos pénztárakat 😮

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 08

Számosan manapság már hozzászoktak az önkiszolgáló pénztárak kényelméhez a kiskereskedelmi üzletekben, azonban egy vállalat most forradalmi lépést tett.

Az IGA nevű áruházlánc, a globális irányzatokkal szembemenve, bejelentette, hogy megszünteti az önkiszolgáló pénztárak használatát, és visszaáll a hagyományos, emberi munkaerővel működő kasszákra.

A döntést egyrészt a vásárlói elégedetlenség, másrészt az üzletekben tapasztalt lopások drámai növekedése indokolta. A vállalat vezetősége szerint a lopások okozta veszteségek oly mértékben nőttek, hogy ezek ellensúlyozására már nem elegendőek a biztonsági kamerák és az automata kapuk sem.

Hirdetés
[ ]

Az IGA vezetősége kifejtette, hogy a technológiai eszközök fenntartása túl költséges, és ezek nem nyújtottak átfogó megoldást a tolvajok ellen.

Ez a lépés nem egyedülálló a kiskereskedelemben. Tavaly az angliai Booths szupermarket is hasonló döntést hozott, amellyel ők is szembementek az ágazatban uralkodó trendekkel.

Jelenleg szinte minden nagyobb élelmiszerlánc beruház az önkiszolgáló és teljesen automatizált üzletek fejlesztésébe, ami számos munkahely megszűnését okozhatja. Az önkiszolgáló pénztárak melletti és elleni érvek közötti vita is fokozódik, különösen azokban az országokban, ahol magas a munkanélküliség.

Magyarországi helyzet

Magyarországon is egyre elterjedtebbek az önkiszolgáló kasszák, azonban nem mindenki elégedett az új rendszerrel. Különösen az idősebb generáció számára okoz problémát az önkiszolgáló kasszák használata. Sok idős ember számára a technológia használata nem természetes, és a kasszák kezelése gyakran bonyodalmat okoz. Ez jelentős feszültséget eredményezhet a boltokban, mivel a sorok hosszabbá válnak, és a vásárlás folyamata lelassul.

A vásárlói elégedetlenség és a technológiai eszközök fenntartásának költségei Magyarországon is előtérbe helyezhetik a hagyományos pénztárak visszaállításának szükségességét, különösen azokban az üzletekben, ahol az idősebb vásárlók aránya magas. Ez a lépés nemcsak a vásárlói élményt javíthatja, hanem csökkentheti a lopások és a technikai hibákból adódó veszteségeket is.

Ön mit gondol? Vissza kell hozni a hagyományos kasszákat? 

Forrás: DailyStar, Tudásfája

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés