Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megszűnik az óraátállítás, friss hírek érkeztek az óraátállításról, erről jobb ha tudsz
Mindenegyben Blog - 2024. március 26. (kedd), 21:03

Megszűnik az óraátállítás, friss hírek érkeztek az óraátállításról, erről jobb ha tudsz (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 26

Ezt lehet tudni.

Az EU-ban évek óta téma, hogy meg kellene szüntetni az óraátállítást, mert van ugyan előnye, de sok hátránya is. Az utóbbi időben egyre hátrébb kerül ez a téma.

Hirdetés
[ ]

A Pénzcentrum ősszel egy kérdőíves felmérést készített, és nem volt nagy meglepetés a magyarok 88%-a már szeretne megszabadulni tőle. Sokan állítják a szervezetükre nagyon negatívan hat az óraátállítás, hetekig nem tudják kiheverni, a testi tüneteket.

Évek óta téma, hogy mikor szabadulunk meg az óraátállítástól és hogy melyik időszámítás maradjon. A covid-járvány előtt eredetileg az uniós tagállamok 2021-ig kaptak időt, hogy döntsenek, téli vagy nyári időszámítást fognak-e használni, de a határidőt kitolták 2024-ig.

Azóta az orosz–ukrán háború miatt újra eltolták ezt. A legjobb tudomásunk szerint legkorábban 2025-ben van arra kilátás, hogy a következő elnökség újra elővegye és hogy végre döntsön az óraátállításról az EU - írja a penzcentrum.hu.

Az óraátállítás gyakorlatát a világ különböző részein eltérő okokból vezették be. A fő cél mindig az volt, hogy kihasználják a természetes fényt, és ezzel energiát takarítsanak meg.

Egy órával korábban felkelni azt jelentette, hogy kevesebb világításra és fűtésre volt szükség a reggeli órákban, míg az esti órákban tovább tartó világosság miatt kevesebb energiafogyasztásra volt szükség. Az óraátállítás tehát az energiatakarékosság és az életkörülmények javítása érdekében történt.

Azonban a gyakorlatban az óraátállítás változatos véleményeket és érzéseket váltott ki az emberekből. Sokan úgy érzik, hogy az óraátállítás felborítja a napi rutinjukat és rövid távon negatívan befolyásolja az alvásukat és az általános jólétüket.

Azok, akik a téli időszámítás kezdetével egy órával kevesebbet alhatnak, gyakran fáradtan és kimerülten ébrednek az első napokban. A nyári időszámítás pedig megfosztja az embereket az esti világosságtól, ami szintén zavaró lehet.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés