Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meglepetés vár a patikában november 1-től! Sokan nem fogják tudni kiváltani a vényköteles gyógyszereiket, amit a háziorvos írt fel! Jobban teszi, ha minél előbb beszerzi ezt a papírt, mert kelleni fog! (1. oldal)
Mindenegyben Blog - 2017. október 11. (szerda), 18:55

Meglepetés vár a patikában november 1-től! Sokan nem fogják tudni kiváltani a vényköteles gyógyszereiket, amit a háziorvos írt fel! Jobban teszi, ha minél előbb beszerzi ezt a papírt, mert kelleni fog! (1. oldal) (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 11

Gyorsabb, átláthatóbb, biztonságabb, olcsóbb lesz az e-recepteknek köszönhetően az egészségügy, és az sem elhanyagolható, hogy csökkennek az adminisztrációs terhek is – derült ki a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

November 1-től megkönnyíti az e-személyivel rendelkező betegek életét az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér bevezetése, amelynek egyik modulja az elavult, papír alapú recepteket leváltó e-recept. Ha a páciens nem rendelkezik e-személyivel, akkor sincs ok az aggodalomra: a hagyományos személyi igazolvány és a TAJ kártya együtt elég az elektronikus receptek kiváltásához.

Hirdetés
[ ]

Az új rendszer egyik előnye, hogy a recepteket nem lehet elrontani. Eddig, ha valami hibádzott a recepttel, például nem volt megfelelő a jogcím, vagy lemaradt a bélyegző, akkor a betegnek vissza kellett menni az orvoshoz, hogy kijavítsa, de ezentúl erre nem lesz szükség.

Vége a trükközésnek

Az e-recept azonban nemcsak a páciensek, hanem az orvosok életét is megkönnyíti, uggynais egy évre visszamenőleg vissza lehet nézni, hogy ki mit váltott ki, illetve az orvos is tudja ellenőrizni, hogy a beteg kiváltotta-e a gyógyszereket. Egy receptet bármelyik patikában ki lehet majd váltani, azonban ha orvos két doboz gyógyszert írt fel, azt nem lehet egymás után többször kiváltani, tehát a páciens pontosan azt a mennyiségű gyógyszert kapja meg, amit a kezelőorvosa felírt neki.

Ha másnak szeretnénk gyógyszert kiváltani, az sem bonyolítja meg az új helyzetet, mindössze egy úgynevezett kiváltási igazolásra lesz szükség, illetve egyéni esetekben a háziorvos dönthet amellett is, hogy papír alapú vényt ad.

Vartus Gergely, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér miniszteri biztosa elmondta, hogy november 1-jétől nemcsak a recepteket lehet majd elektronikusan kezelni, hanem a leletek, a kórelőzmények, tehát tulajdonképpen egy elektronikus profil készül minden páciensnek, ami azért is pozitív, mert így látható például, hogy a betegnek milyen gyógyszerérzékenysége, allergiája van, de az orvos számára hozzáférhető lesz a páciens teljes kórtörténete és a gyógyszerezési folyamata is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés