Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meghalt Kóbor János
Mindenegyben Blog - 2021. december 06. (hétfő), 14:06

Meghalt Kóbor János (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 06

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba.

Kóbor Budapesten született és nőtt fel, első zenekarát még gimnáziumban alapította, majd egy-két kisebb formációt megjárva megalapították az Omegát 1960-ban. Kezdetben inkább nyugati dalok feldolgozásából állt a zenei repertoár, és megfordult még énekesként Benkő László és Koncz Zsuzsa is. Van egy építészmérnöki diplomája is, amit a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett, de állítása szerint soha egy percet sem dolgozott építészként. Ahogy a Mandinernek adott 2021-es interjújában fogalmazott az egyetlen munkanapjáról egy építészirodában:

Hirdetés
[ ]

Első nap bementem, farmerben, az érettségi zakómban, meg az átlagnál azért hosszabb hajjal. Normálisan fogadtak, majd valamelyik komoly ember közölte velem a nap végén, hogy még egyszer ilyen bohém kinézettel ne jöjjek be. Kétszer jártam ott. Először és utoljára.

Kóbor végül teljesen áttért az énekre, és részt vett az Omega mind a 17 albumának elkészítésében. A legutolsó album 2020-ban jelent meg Testamentum címmel. Kóbor azon kevés sikeres magyar előadók közé tartozik, aki a teljes pályáját egyetlen egy zenekar tagjaként töltötte ki, és csak elvétve bukkant fel itt-ott vendégelőadóként. A fellépések mellett egyébként dolgozott zenei rendezőként, vezetett kiadót, és alapított egy hangberendezés-kölcsönző céget is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés