Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meghalt Hammerl László
Mindenegyben Blog - 2024. május 03. (péntek), 08:54

Meghalt Hammerl László

Hirdetés
Hirdetés
2024 máj 03

A Nemzet Sportolója, Hammerl, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt. Hammerl 22 éves korában, 1964-ben, kellemes meglepetésként olimpiai bajnoki címet szerzett Tokióban. A férfi kisöbű sportpuska fekvő testhelyzetes számában az amerikai Lones Wiggerrel azonos pontszámmal, 597 körrel zárt, de jobb utolsó sorozatával megelőzte riválisát. Ezen a versenyen egy bronzérmet is nyert az összetett kategóriában.

Négy évvel később, a mexikóvárosi olimpián megismétlődött a történelem, csak most az utolsó sorozat a csehszlovák Jan Kurkának kedvezett, így Hammerl csak ezüstérmes lett. Élsportolói pályáját 1976-ban fejezte be.

Hirdetés
[ ]

Ugyan elvégezte az orvosi egyetemet, orr-fül-gégészeti szakvizsgát tett, és egy ideig praktizált is, egy idő után a teljes életét a sportlövészetnek szentelte.

Sikeresen dolgozott szövetségi kapitányként, először 1977 és 1988 (1980-ban Varga Károly olimpiát nyert), majd 1999 és 2004 között (Igaly Diána Sydneyben olimpiai bronzérmes, négy évre rá Athénban aranyérmes lett). E két ciklusa között hét évig a magyar sportlövő-válogatott technikai igazgatójaként, 1996–1999-ban pedig új-zélandi kapitányként dolgozott.

Hirdetés

Feleségeit a „kolléganői”, a puskások közül választotta, együtt élt a kétszeres világ, hétszeres Európa-bajnok Fórián Évával, utóbb pedig, haláláig a szintén világ- és Európa-bajnok Joó Évával. Közös gyermekük, a magyar sportlövészet egyik legnagyobb reménysége, a 22 éves Hammerl Soma.

„Apám a Ganz Villanynál dolgozott, ő szervezett egy versenyt, valaki megbetegedett a csapatból, és mivel tudták rólam, hogy légpuskával már lőttem, rám gondoltak. A verseny után az ottani edző, Pintér László megnézte a lőlapomat, s szólt, járjak le lőni. Korábban egy bokor alatt találtam egy újságpapírba csomagolt rozsdás légpuskát, amit mérnök édesapám megbütykölt, azzal gyakoroltam” – nyilatkozta a kezdetekről 80. születésnapján a Nemzeti Sportnak.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés