Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Magyar Péter óriási bejelentése! Nem tudjuk elhinni
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 08. (csütörtök)

Magyar Péter óriási bejelentése! Nem tudjuk elhinni

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 08

Magyar Péter a közösségi média oldalán ígéretet tett az élelmiszerárak csökkentésére. A posztjában leírta, hogy a TISZA Párt a kormányváltást követően azonnal 5 százalékra csökkenti a gyümölcsök és zöldségek ÁFA-ját, majd fokozatosan az összes egészséges és végül minden alapvető élelmiszer ÁFA-kulcsát is.

Magyar Péter a Facebook-posztjában megjegyezte, hogy az Orbán-kormány utolsó két évében Magyarországon 67 százalékos volt az élelmiszer áremelkedés. Az Európa-rekorder ÁFA mellett a drágulás is nagymértékű volt.

A gazdaságpolitika következményeként a magyarországi élelmiszer-árszínvonal az uniós átlag fölé emelkedett (100,9 %), a tejtermékek és pékáruk ára 15-18 százalékkal haladják meg az uniós árszintet, míg Lengyelországban az uniós átlag 66 százaléka, Romániában pedig 60 százaléka.

„Ha ma a szomszédos országokba látogatunk, azt tapasztaljuk, hogy az élelmiszerek többsége olcsóbb, mint hazánkban” – írta a Tisza Párt elnöke. Hozzátette, hogy az óriási élelmiszerár-drágulás leginkább a legszegényebb honfitársainkat sújtja.

A kereskedelmi láncok beszámolói szerint az utóbbi időszakban a vásárlók elmozdultak az olcsóbb, rosszabb minőségű élelmiszerek felé, és a hónap utolsó harmadában drasztikusan visszaesik a kereslet még az alapvető élelmiszerek iránt is. Magyar Péter kiemelte, hogy jelenleg a zöldségek és gyümölcsök ÁFA-ja az Egyesült Királyságban, Írországban és Spanyolországban 0 százalék, Lengyelországban 4 százalék, Romániában 5 százalék, míg nálunk a kiskereskedelmi különadóval együtt 31,5 százalék.

„Bármit is hazudik az Orbán-kormány, ez nem normális állapot” – tette hozzá a politikus.

Magyar Péter szerint a „Fidesz hibás döntéseinek eredményeképpen sereghajtók lettünk egy főre eső fogyasztásban, és egy főre eső nemzeti jövedelem termelésben és elsők közé kerültünk drágaságban az Unióban”.

„A TISZA Párt a kormányváltást követően azonnali lépéseket tesz az élelmiszerek ÁFA-jának csökkentésére, ami a magyar családok mellett óriási segítséget fog nyújtani a magyar gazdáknak és az élelmiszeripar minden szereplőjének, és jelentősen fogja élénkíteni a hazai termelést is” – ígérte meg a Tisza Párt elnöke.

A TISZA párt a kormányváltást követően azonnal 5 %-ra csökkenti a gyümölcsök és a zöldségek ÁFA-ját, majd az összes egészséges és végül minden alapvető élelmiszer ÁFA kulcsát. Az Orbán-kormány utolsó két évében hazánkban 67%-os volt az élelmiszer áremelkedés. Így az Európa-rekorder ÁFA mellett, a drágulásban is “aranyérmes” a Fidesz kormány.Orbán elhibázott gazdaságpolitikájának következményeként a magyarországi élelmiszer-árszínvonal az uniós átlag fölé emelkedett (100,9 %), a tejtermékek és a pékáruk ára 15-18%-kal haladják meg az uniós árszintet, miközben Lengyelországban az uniós átlag 66%-a, míg Romániában 60 %-a. Ha ma a szomszédos országokba látogatunk, azt tapasztaljuk, hogy az élemiszerek többsége olcsóbb, mint hazánkban.Az óriási élemiszerár-drágulás leginkább a legszegényebb honfitársainkat sújtja. A kereskedelmi láncok beszámolói szerint, az utóbbi időszakban a vásárlók elmozdultak az olcsóbb, rosszabb minőségű élelmiszerek felé és a hónap utolsó harmadában drasztikusan visszaesik a kereslet még az alapvető élelmiszerek iránt is, ami egyértelműen jelzi, hogy milyen nehéz helyzetbe sodorta magyar emberek millióit Orbán Viktor elhibázott politikája.Jelenleg a zöldségek és a gyümölcsök ÁFA-ja az Egyesült Királyságban, Írországban és Spanyolországban 0 %, Lengyelországban 4 %, Romániában 5 %, nálunk pedig a kiskereskedelmi különadóval együtt 31,5 %. Bármit is hazudik az Orbán-kormány ez nem normális állapot. A Fidesz hibás döntéseinek eredményeképpen sereghajtók lettünk egy főre eső fogyasztásban, és egy főre eső nemzeti jövedelem termelésben és elsők közé kerültünk drágaságban az Unióban. A magyarok ma már többet fizetnek az energiáért, az üzemanyagért, a banki szolgáltatásokért, a mobil és internethasználatért is, mint a körülöttünk lévő országokban élők.A TISZA Párt a kormányváltást követően azonnali lépéseket tesz az élemiszerek ÁFA-jának csökkentésére, ami a magyar családok mellett óriási segítséget fog nyújtani a magyar gazdáknak és az élelmiszeripar minden szereplőjének és jelentősen fogja élénkíteni a hazai termelést is

Kapcsolódó cikkünk
Drámai hír érkezett Magyar Péterről !

Add tovább! Akkor öntsünk tiszta vizet a a pohárba. A több tízezer önkéntes megfeszített munkája nélkül sehol nem...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés