Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Magyar nyugdíjból jobban lehet élni Spanyolországban, mint itthon – állítják egy riportban
Mindenegyben Blog - 2024. október 20. (vasárnap), 06:45

Magyar nyugdíjból jobban lehet élni Spanyolországban, mint itthon – állítják egy riportban

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 20

Magyar nyugdíjból jobban lehet élni Spanyolországban, mint itthon – állítják egy riportban

Sokak számára meglepő lehet, de a magyar nyugdíjból is lehetséges egy kényelmes életet biztosítani Spanyolországban – derül ki a Telex legfrissebb riportjából. A spanyol riviérán nemcsak az árak alacsonyabbak, de az életszínvonal is magasabb, mint Magyarországon. A riport egyik szereplője, Pusztai Rozi, két évvel ezelőtt költözött ki férjével egy tengerparti házba, mindössze 30 kilométerre Alicantétól, és állítása szerint a budapesti lakásuk árából vásárolták meg új otthonukat.

Pusztai szerint: „Ha otthon megélsz, itt is meg fogsz, ráadásul az élet minőségibb és olcsóbb.” Elmondása alapján az ezer eurós (kb. 400 ezer forint) havi költségvetésükből 250 eurót költenek a rezsire, a maradékot pedig üzemanyagra, biztosításra és élelmiszerre fordítják. Az élelmiszerárak, különösen a zöldségek és gyümölcsök, jóval olcsóbbak Spanyolországban, és a rezsiszámlák sem olyan magasak, mint Magyarországon.

Hirdetés
[ ]

Az életminőséget tekintve is jelentős különbségeket emel ki Rozi. Spanyolországban jobbak az egészségügyi szolgáltatások, több orvos áll rendelkezésre, és még a kis településeken is kulturális programokat szerveznek, beleértve a nyelvórákat és nyugdíjas foglalkozásokat.

Pusztai Rozi egy „Spanyolországi nyugdíjas élet” nevű Facebook-csoportot is alapított, ahol olyan tippeket és tanácsokat oszt meg, amelyek segíthetnek a Spanyolországba költözni szándékozó magyaroknak.

A riport másik szereplője, Kélinger Ágnes, szintén kiemeli Spanyolország előnyeit. Szerinte a spanyolok tisztelik az időseket, és sokkal nagyobb figyelmet kapnak, mint Magyarországon. Ahogy ő fogalmazott: „Mindig magyarnak vallom magam, de nem ragaszkodom egy olyan élethez, ahol nincs lehetőségem jól élni.”

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés