Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Lengyelország is elesett!RENDKÍVÜLI!⚠️Helikopterrel mentik az embereket Lengyelországban, alsó-sziléziában már elérte a házakat a víz-VIDEÓ
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 15. (vasárnap), 14:48

Lengyelország is elesett!RENDKÍVÜLI!⚠️Helikopterrel mentik az embereket Lengyelországban, alsó-sziléziában már elérte a házakat a víz-VIDEÓ

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 15

Katasztrófakészültség Lengyelországban és Ausztriában: Súlyos áradások és evakuálások

A heves esőzések Lengyelországban és Ausztriában is katasztrofális helyzetet teremtettek, az áradások már most meghaladták az 1997-es „millenniumi árvíz” szintjét, és a helyzet tovább romlik.

Lengyelország: Kritikus helyzet és evakuálások

Donald Tusk, Lengyelország miniszterelnöke figyelmeztetett, hogy az ország délnyugati részén, különösen a Glatzer-havasoknál, súlyos a helyzet. 

A Miedzygorze-i gát túlcsordult, és bár a vizet folyamatosan leeresztik, a vízszint továbbra is a maximális kapacitás felett van. Az érintett régióban élő lakosokat sürgetik, hogy evakuálják otthonaikat, különösen az alacsonyan fekvő falvakban, ahol a vízbeáramlás veszélyezteti a lakosság biztonságát.

Az alsó-sziléziai Bystryca Klodzka önkormányzata arról számolt be, hogy a vízügyi hatóságok már megkezdték a lakók kimenekítését. A helyzet gyorsan romlik, a hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy kövessék a hivatalos utasításokat, és meneküljenek biztonságos helyre.

Ausztria: Folyamatos bevetések és útlezárások

Ausztriában, különösen Alsó-Ausztriában és St. Pölten környékén, a helyzet rendkívül súlyos. A régiót katasztrófa sújtotta területté nyilvánították, ahol több településen polgári védelmi riasztást rendeltek el. Szombaton már 42 települést és közösséget nyilvánítottak katasztrófa sújtotta területté, a helyi lakosságot pedig evakuálják. Az alsó-ausztriai régióban az utóbbi napok esőzései számos utat járhatatlanná tettek, különösen Melk, St. Pölten és Tulln környékén.

Az osztrák hatóságok is rendkívüli készenlétben vannak. A legutóbbi adatok szerint több mint 1159 tűzoltóegység, 2168 járművel, 4490 bevetést hajtott végre az elmúlt 24 órában Alsó-Ausztriában. A Burgenlandban is folyamatos a tűzoltók jelenléte, ahol a viharkárok miatt pincéket kellett kiszivattyúzni és a közlekedési infrastruktúrát rendbe tenni. Az éjszaka folyamán több mint 111 bevetésre volt szükség.

További viharokra és esőzésekre figyelmeztetnek

A következő órákban újabb intenzív esőzésekre lehet számítani, különösen Alsó-Ausztriában, ahol akár 40-60 milliméter csapadék is hullhat. Stephan Pernkopf, Alsó-Ausztria kormányzóhelyettese felszólította a lakosságot, hogy kerüljék a felesleges utazásokat, mivel a következő napokban is nagy esőzések és áradások várhatóak. Az autóval való közlekedést továbbra sem ajánlják, mivel számos út teljesen elzárt a víz miatt.

Bár a helyzet várhatóan vasárnap délután enyhülni kezd, a végleges javulás csak kedden várható, amikor az előrejelzések szerint az eső teljesen megszűnik. Az érintett régiók lakóit azonban továbbra is arra kérik, hogy kövessék a hatóságok utasításait, és tartsák be a katasztrófavédelmi intézkedéseket a biztonságuk érdekében.

Kapcsolódó cikkünk
Ma Lengyelországban voltunk bevásárolni. Amikor megláttam a végösszeget a pénztárnál majdnem rosszul lettem... Nézzék csak a blokkot:

Ma Lengyelországban voltam bevásárolni. Amikor megláttam a végösszeget majdnem rosszul lettem... Ha a végén meglátod...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés