Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kötelező katonai sorszolgálat 2024. január 1-től! Bejelentette a védelmi miniszter: NAGYON SÚLYOS TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, a kötelező katonai sorszolgálatot érinti 2024. január 1-től!
Mindenegyben Blog - 2023. december 12. (kedd), 16:26

Kötelező katonai sorszolgálat 2024. január 1-től! Bejelentette a védelmi miniszter: NAGYON SÚLYOS TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, a kötelező katonai sorszolgálatot érinti 2024. január 1-től! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 dec 12

Kötelező katonai sorszolgálat 2024. január 1-től! Bejelentette a védelmi miniszter: NAGYON SÚLYOS TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, a kötelező katonai sorszolgálatot érinti 2024. január 1-től!

Lettország jövőre visszaállítja a kötelező sorkatonai szolgálatot az ukrajnai háború miatt - jelentette be a lett védelmi minisztérium szerdán. A vilniusi lett parlament már el is fogadta az ehhez szükséges törvénymódosításokat.

Ennek értelmében 2023 közepén - először csak önkéntes alapon - fokozatosan újra bevezetik a sorkatonai szolgálatot, amely 2024-től válik kötelezővé.

Az M249 SAW géppuska. Fotó: US Army

Vilnius 2007-ben törölte el a kötelező szolgálatot, és ezután a lett fegyveres erőket hivatásos hadsereggé alakították át, amelyet önkéntesek egészítenek ki.

Lettországnak közös határszakaszai vannak Oroszországgal és Fehéroroszországgal is, utóbbi Moszkva katonai szövetségese az ukrajnai háborúban.

"Ukrajna brutális és nagyméretű orosz megtámadása óta új geopolitikai valóságban élünk" - szögezte le Inara Murniece lett védelmi miniszter. A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása "Lettország válasza a térségben kialakult új biztonsági helyzetre" - tette hozzá.

"Ukrajna tapasztalatából tudjuk, hogy erkölcsileg stabil és felkészült társadalom nélkül lehetetlen szembeszállni az agresszorral".

A kötelező sorozás a 18 és 27 év közötti lett férfiakat érinti, míg a lett nők önkéntesként jelentkezhetnek a 11 hónapos katonai kiképzésre.

Azok a lett férfiak, akik vallási vagy lelkiismereti okok miatt visszautasítják a kötelező sorkatonai szolgálatot, helyette közösségi munkát végezhetnek a lett védelmi minisztérium által felügyelt létesítmények egyikében.

Ez hiányzik a mai fiataloknak!Nyomj egy lájkot ha szerinted is így van!

Sorkatonaság MAGYARORSZÁGON is ?Kellene bizony!!Egymás iránti tiszteletet tanultunk, és azt is, hogy nem mi vagyunk a világ közepe, a tetteink befolyásolják másik emberek sorsát, és gondolnunk kell az ő érdekeikre is.

Hirdetés

Igazából nagy szükség lenne arra a sorkatonaságra,hogy a mai fiatalok tanuljanak egy kis fegyelmet!

Fotó:Károly Szappanos

Soha nem gondoltam volna, hogy 30 éves koromra eljutok oda – mint a fater – hogy egyfajta kellemes romantikával gondolok majd a katona éveimre. 2001-ben soroztak be. Akkoriban már nem volt akkora divat a katonásdi. Sőt!

Kimondottan vegyes érzelmek émelyítették a gyomrom. Persze, imádtam én is kiskoromban katonásat játszani, ugráltunk a bokorban, kúsztunk-másztunk a műanyag Kalasnyikovval, de azt, hogy mindezt élesben, az kurvára más. Nem is a beszariságból jött az ellenkezés, hanem a várható viszonyoktól. Eléggé maga alatt volt akkoriban a tépázott néphadsereg, igazi első osztályú szopóágnak ígérkezett az egész sztori. Aztán a 9 hónapból végül hármat sikerült a tapolcai kiképzőközpontban tölteni, ahol szakszerűen megtanítottak arra, hogy hogyan kell profin megdögleni. Aztán jött az alakultnál töltött hat hónap. Ez már merőben más tészta. Vegyes érzelmekkel, zseniálisan idióta és félelmetesen életszagú tapasztalatokkal.

Aki nem vágja még, akkor most egy kis gondolatpornó jön, apró emlék-koktélcseresznye darabokkal. Lesznek benne járművek, de akit ez nem érdekel, az lépjen a TC-re, akit meg igen, az vegyen maga mellé egy üveg jó kis házipálinkát...

2001-et írtunk. Véget ért a technikum, már nyakig a melós éveket tapostam. Hol jobbra, hol balra, de a Barbakán évszázados falai mindig hazavezettek – még ha néha négykézláb osontunk is mint a macska. Aztán egyik nap anyám azzal fogadott, hogy megkaptam a behívom. Pff. Fasza...Rövid história a hadkiegen némi allergiával, de a hírekkel ellentétben konkrétan szartak rá. „D” kategória, kell az ember. D... a dé az azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindenre alkalmatlan vagy, az egyetlen fegyver amihez hozzáférsz, az a konyhakés + instant basztatás. Mindenkitől. A „D” azért volt szép, mert ekkor már 2 megnyert Mountain Bike Nemzeti Bajnokság volt mögöttem. :D. XD baszod…Na mindegy, menni kell, végül is ez az első és legfontosabb dolog egy férfi életében. Mondták. Mentem. Mázlim volt. A beosztásokat csináltam. KURVANAGY mázli volt.

Megvoltunk. Kaptam bemérő kiképzést, geodéta múltra visszatekintőleg. Irány Pécs. Tüzérség. Nabammeg, de legalább „otthon”.Ismerkedés a 

D-20 ágyútarackkal.

Fülvédő nélkül lövetés ágyútalpon ülve, meg ilyen baromságok.

Egy frusztrált, velem kb. egyidős hadnagyocska, oldalán egy gecinagy Berettával. Most visszagondolva teljesen kész arc...Aztán meguntam ezt a teenagerdreamcomingtrue-t, mindenhová elérő kezeimmel áthelyeztettem magam. Így kerültem a felderítő szakaszhoz. A felderítő szakaszban az volt a jó, hogy mindig gyakorlaton voltak. Ha már szívunk, tanuljunk is valamit, mehet a Vietnam feeling... ez most sem tudom jó ötlet volt-e.

Felszívtuk magunkat, összeállt egy elég elbaszott csapat, de elég hatékonyak voltunk együtt.

Hirdetés

Sán (bal 2) – aki bárhol, bármikor képes elaludni. Vati (jobb 2) – a gonosz törpe, aki mint a sün ment és kiszagolt mindent. Búra (jobb) – a később a keresztségben „Ratfucker” nevet kapott Ural-4320 tip. általános célú, 6×6 hajtásképletű tehergépkocsi sofőrje...

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés