Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Koronavírusban elpusztult a Bükkben befogott szervál!A vizsgálatok megállapították, hogy halálát Covid19 koronavírus betegség okozta.
Mindenegyben Blog - 2021. november 27. (szombat), 14:26

Koronavírusban elpusztult a Bükkben befogott szervál!A vizsgálatok megállapították, hogy halálát Covid19 koronavírus betegség okozta.

Hirdetés
Hirdetés
2021 nov 27

Napokban egy kóbor szerválra lettek figyelmesek a Bükkben. A vadmacskát végül több napnyi kóborlás után most sikerült befogni, és végül kedden a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították be. Miután az állat elpusztult, az állatkert boncolást végzett rajta, ebből derült ki, hogy a rettegett ragadozó koronavírusban szenvedett.

A szervál a macskafélék családjába tartozó faj, Afrikában, a Szaharától délre eső területeken őshonos, ezért magától biztosan nem kerülhetett Borsod és Heves megye határvidékére. Valószínűnek tartják, hogy a "bükki szervál" korábban házikedvenc volt, és megszökött tartójától, vagy szándékosan engedték el.

Hirdetés
[ ]

Tájékoztatásuk szerint a koronavírus-járvány kitörése óta a világ számos állatkertjében mutatták ki a vírust egzotikus macskafélék szervezetéből. Az első ilyen eset 2020 tavaszán történt a Bronx-i állatkert nagymacskáinál. A betegség a legtöbb állatnál enyhe lefolyású volt, de például egy nebraskai állatkertben három hópárduc pusztulását a koronavírus okozta.

A Fővárosi Állat- és Növénykert hangsúlyozta: már a járvány magyarországi megjelenésekor - még azelőtt, hogy az első állatkerti esetek ismertté váltak volna - számos olyan elővigyázatossági intézkedést vezettek be, amely minimálisra csökkentette annak esélyét, hogy az állatkerti állatok megfertőződjenek. Ennek is köszönhető, hogy a városligeti intézményben eddig egyetlen állatot sem fertőzött meg a vírus - írták.

 Kiemelték: a bükki szervál nem számít állatkerti esetnek, mivel egy kívülről bekerült, mentett állatról van szó. A szervált az állatkert többi lakójától elkülönítve, a karanténszabályoknak megfelelően helyezték el. A szerválról gondoskodó állatkerti szakemberek mindegyike védettséggel rendelkezik, de a biztonság kedvéért minden érintett munkatársnál koronavírus-tesztet is végeznek - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés