Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kordáék teljesen tönkre mennek , a villát is elveszíthetik. Klárit beperelték, 40 évig vette fel más helyett a pénzt...
Mindenegyben Blog - 2024. július 03. (szerda), 17:32

Kordáék teljesen tönkre mennek , a villát is elveszíthetik. Klárit beperelték, 40 évig vette fel más helyett a pénzt...

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 03

Kordáék Komoly Anyagi Nehézségekkel Néznek Szembe: Per és Elveszíthető Vagyon

Korda György és Balázs Klári egyik legismertebb dala, a "Találd ki gyorsan a gondolatom", most jogi viták kereszttüzébe került. Kiderült, hogy a dallamát 1984-ben egy Izraelben élő francia zeneszerzőtől, Henri Brattertől kölcsönözték. Balázs Klári elismerte, hogy nem ő írta a dalt, és Bratter most az elmúlt 40 évben elmaradt szerzői jogdíjak visszafizetését követelheti.

Slágerek Lekoppintása a Múltban

Nem ez az első plágiumper a magyar zenei iparban. A rendszerváltás előtt számos sláger született úgy, hogy a magyar dalszerzők külföldön ismert dalokat adaptáltak magyar szöveggel. Azonban az internet és a globalizáció terjedésével ezek a másolások egyre nyilvánvalóbbá váltak.

Beperelték Balázs Klárit

Balázs Klári ellen polgári peres eljárást indított Henri Bratter, az izraeli Madonnának, Ofra Hazának írt "Tfila" című dal szerzője. A bíróság első számú ítélete szerint Balázs Klári ítélet másolta Bratter dalát.

Hirdetés
[ ]

Egyértelmű Hasonlóság

Az eredeti és a Balázs Klári-féle dalt összehasonlítva könnyű észrevenni a hasonlóságot. A magyar változat az eredetit kissé felgyorsította, és szerelmes szöveggel helyettesítette az izraeli fohászkodást.

Balázs Klári Elismerte a Tényeket

Balázs Klári közleményében elismerte, hogy a dal zenéjét nem ő írta. Azt is megjegyezte, hogy a magyarországi sikere nagyrészt Szenes Iván szövegírásának és az ő és Korda György előadásának köszönhető.

Jogdíjak Kérdése

Klári várta, hogy az Artisjuson keresztül rendezni tudja a jogosítást, ahogyan a külföldi dalok magyar feldolgozásánál szokásos. Azonban a jogdíjak csak a 2000-es évek után kezdtek jelentősebbé válni.

Per és Kártérítési Követelések

Hirdetés

Henri Bratter 2018-ban jelentős kártérítési követeléssel lépett fel. Balázs Klári békés megoldást keresett, de Bratter a bírósági döntés ellenére is nagyobb összeget követelt. Az ügy jelenleg is folyamatban van a Fővárosi Ítélőtábla előtt.

Elmaradt Jogdíjak

A szerzői jogdíjak kezelése különösen fontos, mivel ezek a bevételek minden lejátszás után a szerzőt nem. Balázs Klári és Korda György dala közel 40 éve jelent meg, így az elmaradt jogdíjak jelentős összeget képviselnek.

Ezek a fejlemények komoly anyagi nehézségeket okozhatnak Kordáék számára, akik akár a villájukat is elveszíthetik, ha nem sikerül rendezniük a helyzetet.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés