Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiadták az országos riasztást a durva hóhelyzet miatt. Megbénült Magyarország
Mindenegyben Blog - 2023. december 07. (csütörtök), 08:06

Kiadták az országos riasztást a durva hóhelyzet miatt. Megbénült Magyarország (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 dec 07

Kiadták az országos riasztást a durva hóhelyzet miatt. Megbénült Magyarország

A havazás egyre több helyen okoz fennakadást, számtalan baleset történt az országban. A Fővárosi Közterület-fenntartó megkezdte az utak tisztítását, de a kisebb utakra csak a főutak megtisztítása után kerül sor -írja az MTI. A gépjárművezetőket arra kérik, hogy körültekintően közlekedjenek. A vonattal utazók késésre számíthatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) SZERDA este 22 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe – közölte a társaság szombaton az MTI-vel. Az FKF közlése szerint jelenleg 70 jármű végzi a fő- és közösségi útvonalak takarítását. A főutak “sónedvesek”, latyakosak, a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően tudják megkezdeni.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy a megváltozott téli útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek. Az ingatlantulajdonosokat pedig arra kérik, hogy ahol szükséges, az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Eközben már halálos áldozatai is vannak a havazásnak: rengeteg baleset történt ma – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elmondása szerint péntek délután és szombat reggel között 40 esethez riasztották őket.

A vonattal közlekedők késésekre számíthatnak.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.07. csütörtök éjfélig

Hirdetés

Nyugatról kelet felé halad a lassan mozgó csapadékzóna, általában hó, de főként a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordul. A legnagyobb mennyiségű hó a Dunántúl keleti részén, a középső és az északi országrészben várható, és a magassággal fölfelé haladva is növekszik a hóréteg vastagsága. Ma éjfélig az ország középső harmadán nagy területen alakulhat ki (a meglévővel együtt) ~5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg, míg a Tiszántúlon lepel-3 cm lehet a jellemzőbb friss hóvastagság. A legfrissebb számítások alapján 20 cm körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaró csütörtök éjfélig Somogyban néhol, a Dunántúli-középhegységben, és az Északi-középhegység nyugati felében alakulhat ki. A nyugati országrészben már éjjel megszűnt a havazás, ma napközben pedig másutt is fokozatosan gyengül az intenzitás, és síkvidéken a lehulló hó olvadozni fog.

Zúzmarás köd

A nyugati, délnyugati határvidéki területeken hajnalra zúzmarás köd képződött, amely napközben is tartósan ronthatja a látási viszonyokat, és területén ónos szitálás előfordulhat.

Hófúvás

Az Észak-Dunántúlon ma hajnaltól kezdődően a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

2023.12.07. 06:31 Országos Meteorológiai Szolgálat

Pest vármegye Jel Fok Esemény Leírás
Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Baranya vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Bács-Kiskun vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Fejér vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Heves vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Komárom-Esztergom vármegye Jel Fok Esemény Leírás Hófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Nógrád vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Somogy vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Tolna vármegye Jel Fok Esemény Leírás Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Vas vármegye Jel Fok Esemény Leírás Tartós, sűrű köd Tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható. Veszprém vármegye Jel Fok Esemény Leírás Hófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Zala vármegye Jel Fok Esemény Leírás Tartós, sűrű köd Tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható.
OMSZ: 2023-12-07 06:28 (05:28 UTC)  [wbhx]

Hirdetés
A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés