Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kezdődik!Hámori Luca – Iman Helif | ökölvívás | olimpia | negyeddöntő -élő
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 03. (szombat), 15:03

Kezdődik!Hámori Luca – Iman Helif | ökölvívás | olimpia | negyeddöntő -élő

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 03

A Bokszszövetség döntése: Hámori Luca akkor is megkapja az aranyért járó pénzt, ha veszít.

Szombaton lép ringbe a párizsi olimpián Hámori Luca, a magyar bokszolónő, az algériai Imane Helif ellen, aki azzal okozott botrányt, hogy férfiként versenyez a nők között. A Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) is felismerte az esélyegyenlőség csorbulását, ezért Angela Carini számára - aki a női ökölvívótornán 46 másodperc alatt veszített Helif ellen - folyósítja az olimpiai bajnokoknak járó 50 000 dollár pénzjutalmat. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben Hámori veszítene, ő is megkaphatja az 50 ezer dollárt.

A Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) - amely a tavalyi női vb-n nem engedte indulni Imane Helif algériai versenyzőt a magas tesztoszteronszintje és az XY-kromoszómája miatt - jelenleg konfliktusban áll a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), amely saját hatáskörébe vonta a párizsi ökölvívótorna lebonyolítását, és zöld utat adott Helifnek.

Luca mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport, illetve az m4sport.hu

kezdés itt katt: Luca

https://m4sport.hu/2024/08/02/upcoming-event/hamori-luca-iman-helif-okolvivas-olimpia-negyeddonto

Hajrá Luca!

Hajrá, magyar ökölvívás!

Hámori Lucát nem a pénz motiválja, le akarja győzni az algériai férfit. Az IBA elnöke, Umar Kremlev, nem ért egyet a NOB döntésével. Az IBA 50 ezer dollárt utal át Angela Carininek - aki 46 másodperc után sírva adta fel az Imane Helif elleni meccset -, az edzője és az olasz szövetség pedig egyaránt további 25 ezret kap.

„Nem tudtam nézni Angela könnyeit. Nem vagyok közömbös az ilyen helyzetek iránt, és minden versenyzőt megvédünk. Nem értem, miért ölik meg a női bokszot… Csak arra jogosult sportolóknak lenne szabad a ringbe lépniük, a biztonság végett is” – mondta Umar Kremlev.

Hámori Luca a tervek szerint szombaton 17:22-kor lép szorítóba a 66 kilogrammos női ökölvívók negyeddöntőjében.

Az ökölvívó Hámori Luca a közösségi oldalán tett közzé bejegyzést a szombati meccse előtt, amiben arról ír, nem tudják elijeszteni.

Hámori Luca meccse azért került ennyire reflektorfénybe, mert olyan ellenfelet kapott, aki biológiai teszteken már megbukott, magas tesztoszteronszintje van, a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak, ami miatt 2023-ban a világbajnokságról is kizárták.

Hámori a közösségi oldalán azt írta, mindent meg fog tenni a sikerért. A kőszegi sportoló megköszönte a szurkolást, megkönnyezve nézte a videókat.

A szombati meccsel kapcsolatban elmondta, "…nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni. Szerény véleményem szerint én sem tartom fairnek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim."

Iman Khelif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

A lány, akiért egy ország szíve dobban...❤️🇭🇺❤️

HÁMORI LUCA! A fiatal, bájos, tehetséges és bátor magyar ökölvívónő, aki ma a párizsi olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzését vívja. Az írást Tvrtko osztotta meg a Facebook oldalán.

A lány, akiért egy ország szíve dobban...

...meg másoké is. HÁMORI LUCA! A fiatal, bájos, tehetséges és bátor magyar ökölvívónő, aki nagy valószínűséggel a párizsi olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzését vívja ma. Írtak már elegen és eleget a legutóbbi világbajnokság nemi tesztjén megbukott ellenfélről, Imane Khelifről (más leiratban Iman Helif néven említik az algériai versenyzőt). A fél világ beszámolt az esetéről, írtam róla én is... A legfontosabb napon HÁMORI LUCÁRÓL írnék!

Nekem ez a lány már a meccs előtt győztes. Győztes azért, mert az ökölvívás első magyar női olimpikonjaként már amúgy is történelmet írt. Aztán győztes azért is, mert megkapóan okosan, bölcsen, sportszerűen, elszántan és ügyesen nyilatkozik; meg, hát el is kellett jutnia idáig.

Kezdjük azzal, hogy megköszönte Kőszegnek, a kőszegieknek, aztán Magyarországnak, hogy szurkolnak neki. Az ír Grannie Walsh legyőzése után az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelmét már extázisban nézték kisvárosának lakói a főtéren, s ez -saját bevallása szerint- elképesztő erővel ruházza fel Kőszeg büszkeségét.

Luca gyönyörűen üzent az érte szorítóknak: mesélt érzelmeiről, sziklaszilárd céljairól; elmondta, hogy nem tartja fairnek, hogy ilyen körülmények között és kivel kell bokszolnia, nem tartja korrektnek, hogy ez a helyzet egyáltalán előfordulhat, de azonnal le is szögezte: nem fél, jöhet fiú, jöhet lány, GYŐZNI AKAR! Panasz nincs, elszántság annál inkább!

A magyar lány eddig elképesztően érett versenyzést mutatott be, aztán a nyilatkozataival is megnyerte az emberek szívét. Meg a bátorságával. Meg azzal, hogy közölte: tud magára vigyázni! Egy testileg és lelkileg is bitang erős harcos szavai ezek, akire ma -túlzás nélkül mondhatom- a fél világ figyel. Vagy talán már az egész is...

Akármi is lesz ma a szorítóban, most már nem vitás: sporttörténelem zajlik a szemünk előtt (azt most ne firtassuk, hogy mennyire keserű körülmények között...)

Bátran, harcosan, elszántan áll Luca a jövő előtt, mint a királyfi a hétfejű sárkány előtt, mint Rocky Balboa a szovjet Ivan Drago előtt; áll Luca az egyenlőtlenséggel szemben és mindenáron nyerni akar! Ne feledjük: Egerszegi Krisztina is legyőzte a gyanúsan duzzadó izomzatú NDK-s úszótornyokat, és előre Czene Attila surranópályán elért olimpiai győzelmére sem mertek volna sokan fogadni. Meg sok más sikerre sem...

Hirdetés

Ám ez az egész most mégis más. Nagyon más. Mert ez a történet nem a mesekönyvek lapjairól köszönt ránk, s Rocky is valójában Stallone a filmvásznról; ez most nem mesekönyv és nem Hollywood, hanem a kőkemény valóság!

A sportági és olimpiai sportvezetők valamit nagyon elrontottak, borzasztóan méltatlanná tették ezt az egészet szinte mindenki számára, beleértve ebbe a világbajnokságról kizárt, de az olimpián szabadon induló algériai versenyző(nő)t is.

A mai mérkőzés kimenetelétől függetlenül Hámori Anna Luca példát mutat mindannyiunknak. Példát mutat női méltóságból, sportolói méltóságból, egyetemes emberi méltóságból. Megtehetné de nem keres kifogásokat, ha a hatalmasok az íróasztalaik mögül úgy döntöttek, hogy ilyen körülmények között is be kell lépnie a ringbe, akkor ott lesz.

Iszonyatos, alig elképzelhető mértékű teher lehet most az ifjú magyar hölgyön, hiszen összecsapását ezúttal nem csak kicsi városa, nem csak a megyéje, nem is csak az országa meg a népe, hanem az egész világ várja lélegzetvisszafojtva.

Drága Luca!

Előre írom, akármi is lesz ma délután: példakép vagy, s -remélhetőleg- hosszú pályafutásod alatt nagyon sok kislányt és kisfiút tudsz majd inspirálni, nagyon sok embernek tudsz erőt adni, rajtuk kívül pedig nagyon sok örömet okozhatsz még drága Kőszegednek és nekünk mindannyiunknak. Engem már most is erősebbé tettél, mert példád és kiállásod csodálatos! Hiszen nincs erősebb ember annál, aki a saját igazáért és a méltóságért harcol, bármilyen módon is tegye azt... Ez maga az EMBERSÉG, amelyből sportolónőnk a világ szeme láttára vizsgázik példamutatóan!

Jöjjön hát, aminek jönnie kell, de azért tényleg vigyázz magadra!!!

HAJRÁ, LUCAAAAAA, egy ország szíve dobban most Veled!

Barátsággal: Tvrtko

Fotó: VAOL/Unger Tamás

Tvrtko: Az Életrevaló Riporter

Vujity Tvrtko, akit legtöbben csak Tvrtko néven ismernek, a magyar televíziós újságírás egyik legkiemelkedőbb alakja. Évtizedek óta jelen van a médiában, és munkássága során számos emlékezetes és meghatározó riportot készített, amelyek révén méltán vált az ország egyik legkedveltebb és legmegbecsültebb újságírójává.

Tvrtko pályafutása során mindig a legnehezebb és legérdekesebb témákat választotta. Riportjai sokszor a társadalom peremén élő emberekről szólnak, vagy éppen olyan eseményekről, amelyek különösen fontosak és meghatározóak. Munkája során soha nem riadt vissza a kihívásoktól, és mindig igyekezett a lehető legobjektívebb és legmélyrehatóbb módon bemutatni a valóságot.

Egyik legismertebb riportjai közé tartozik a balkáni háború borzalmainak bemutatása, ahol Tvrtko saját bőrét kockáztatva járt utána a háborús bűnöknek és emberi sorsoknak. Riportjai hitelességükkel és érzékenységükkel tűnnek ki, és nem egyszer rázták meg a közvéleményt.

Tvrtko különleges képessége abban rejlik, hogy képes az emberekkel mély kapcsolatot kialakítani. Interjúalanyai sokszor olyan dolgokat osztanak meg vele, amelyeket más újságíróknak talán soha nem mondanának el. Ez a bizalom és empátia tette lehetővé számára, hogy olyan történeteket mutasson be, amelyek valóban megérintik a nézők szívét.

Hirdetés

Emellett Tvrtko nem csak a komoly témákban kiváló, hanem remek érzékkel rendelkezik a szórakoztató és inspiráló történetek bemutatásához is. Riportjaiban gyakran találkozhatunk olyan emberekkel, akik valamilyen rendkívüli teljesítményt értek el, vagy akiknek az élete példaértékű lehet mások számára.

Tvrtko kitartása, professzionalizmusa és embersége mind hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar televíziós újságírás egyik legmegbecsültebb alakjává váljon. Munkája nem csak a magyar médiában, hanem nemzetközi szinten is elismerést aratott.

Nem véletlen, hogy Tvrtko riportjai és műsorai mindig nagy nézettségnek örvendenek, és hogy neve egyet jelent a minőségi újságírással. Az ő példája inspiráló lehet minden fiatal újságíró számára, akik a szakmában szeretnének maradandót alkotni. Vujity Tvrtko munkássága bebizonyította, hogy a riporter nem csak információkat közvetít, hanem hidat épít az emberek között, és képes megváltoztatni a világot egy-egy jól elkészített riporttal.

címlapfotó:Forrás: Facebook/M4Sport

Kapcsolódó cikkünk
Bejelentették:Nem indulhat Imane Khelif az ökölvívó világbajnokságon

Fontos bejelentések a Nemzetközi Bokszszövetségtől: Jutalom és eltiltások a női boksz világában

A Nemzetközi...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés